Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας...

Σε τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης

Στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Αποδήμων συμμετείχε ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, μαζί με τον Κύπριο Επίτροπο Προεδρίας Φ. Φωτίου και την Αιγύπτια Υπουργό Μετανάστευσης και Διασποράς Ν. Μάκραμ.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας σε θέματα Διασποράς μέσω κοινών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, που εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος “Nostos”. “Οι χώρες μας, εξάλλου, αποτελούν πυλώνες ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης.

Δηλώσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, μετά το πέρας των Διαβουλεύσεων Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα αποδήμων (Αθήνα, 19.12.2019)

Με χαρά σας καλωσορίζω στο Υπουργείο Εξωτερικών, καλωσορίζω τους ομολόγους μου από την Αίγυπτο και την Κύπρο.

Σήμερα είχαμε την πρώτη μας συνάντηση και προσβλέπω σε μια στενή συνεργασία στο εγγύς μέλλον.

Όπως γνωρίζετε, ανέλαβα πρόσφατα τα καθήκοντά μου  και σκοπεύω να εργαστώ σκληρά και να κάνω ό,τι περνά απ’ το χέρι μου, προκειμένου να φέρω εις πέρας την αποστολή που  μου έχει αναθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πραγματοποιήσαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την κα Makram και τον κ. Φωτίου, ανταλλάξαμε σκέψεις και διερευνήσαμε νέους τρόπους για το πώς μπορούμε να προωθήσουμε περαιτέρω την τριμερή συνεργασία  μας σε θέματα  διασποράς, μέσω κοινών πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων.

Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα νεολαίας, σε θέματα πολιτισμού. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους διαπροσωπικούς δεσμούς και να φέρουμε τους λαούς μας πιο κοντά.

Η τριμερής μας συνεργασία, δεν είναι κάτι καινούργιο. Μόλις πριν λίγες μέρες, την προηγούμενη εβδομάδα, διεξήχθη επιτυχώς το World Youth Forum στην Αίγυπτο  και σήμερα συνεχίζουμε σε θέματα διασποράς, προωθώντας μια θετική ατζέντα στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, η Αίγυπτος και η Κύπρος, αποτελούν πυλώνες ειρήνης και σταθερότητας  σε μια ταραγμένη περιοχή.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στο Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Καθηγητή Ιωάννη Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες του, αποτελούν την καρδιά αυτού του προγράμματος  για την Ελλάδα, για τον άρτιο συντονισμό της σημερινής τριμερούς συνάντησης.

Για άλλη μια φορά  θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Nabila και το Φώτη που βρίσκονται σήμερα κοντά μας.

Δηλώσεις Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάσση, μετά το πέρας των Διαβουλεύσεων Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου για θέματα αποδήμων (Αθήνα, 19.12.2019)