Αρχική Eπικαιρότητα Χριστούγεννα στον Πόρο: Μουσική, χορός, Τσαλίκης και ποδόσφαιρο!

Χριστούγεννα στον Πόρο: Μουσική, χορός, Τσαλίκης και ποδόσφαιρο!

Ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της “Γειτονιάς των Χριστουγέννων”, που θα χαρίσει ζεστασιά και χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους, στο όμορφο νησί του Σαρωνικού.

Όπως κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία, έτσι και φέτος, το στενό της δημοτικής αγοράς και η πλατεία Δημαρχείου στολίζονται και ο Δήμος Πόρου διοργανώνει εξαιρετικές, εορταστικές εκδηλώσεις, που δίνουν ζωντάνια στο νησί και χαρίζουν τη ζεστασιά και το χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους.

Από τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, η φωταγωγημένη πλατεία Δημαρχείου διαμορφώνεται σε παιδότοπο, με το τρενάκι του Άη Βασίλη στο κέντρο της, και στην άκρη, μια μεγάλη εξέδρα που θα φιλοξενεί δρώμενα και εκδηλώσεις.

Οι φετινές εκδηλώσεις της “Γειτονιάς των Χριστουγέννων” θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου με την έναρξη λειτουργίας του παιδικού τραίνου και με εορταστική Συναυλία της Χορωδίας του Γυμνασίου Πόρου.

Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου 21 και 22 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά, ενώ τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικη Ζούμπα από το Χοροδιδασκαλείο του ΝΟΠΤ και θα ακολουθήσει η μεγάλη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη.

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, η Φιλαρμονική του Δήμου Πόρου θα παίξει τα Κάλαντα στην πλατεία, ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 11:30 το πρωί, θα επισκεφθεί την “Γειτονιά των Χριστουγέννων” ο Άγιος Βασίλης, με δώρα για όλα τα παιδιά.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί χειροτεχνίες και παιχνίδια με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πόρου, ενώ την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, το στενό της Δημοτικής Αγοράς θα γεμίσει με Χρώματα, Αρώματα και Γεύσεις Χριστουγέννων, σε μια εκδήλωση που θα ερεθίσει τις αισθήσεις σας και θα σας μείνει αξέχαστη. Νωρίτερα, το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Α.Ο. Πόρου και Α.Ο. Κορυδαλλού, με σκοπό την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Πόρου.

Τέλος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα παιδιά του Πόρου, δίνουν ραντεβού στη “Γειτονιά των Χριστουγέννων” για να ψάλουν, όλα μαζί τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε το πρόγραμμα: