Αρχική Περ. Πελοποννήσου 100 μέρες Κλεισθένης – To μέχρι τώρα από παλιούς και νέους Δημάρχους...

100 μέρες Κλεισθένης – To μέχρι τώρα από παλιούς και νέους Δημάρχους της Περιφέρειας

100 μέρες συμπληρώνονται από τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές και η κάλπη και ο Κλεισθένης έβγαλαν συμμαχίες, επαναεκλογές αλλά και νέους με άνεση στο αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος των Δημάρχων που με άνεση επανεξελέγη είναι ο Δημήτρης Καμπόσος για τρίτη θητεία και με μεγάλο ποσοστό. Ο Δ.Καμπόσος που έγινε γνωστός σε ολόκληρο το πανελλήνιο από τις θέσεις του για το Μακεδονικό, είναι ο πολιτικός εκείνος που έχει το χάρισμα να παθιάζει τους πολίτες του. Με το Αργος, με την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Σπάνια θα βρει κάποιος τον Καμπόσο στο Δημαρχείο. Είναι στα έργα, στους πολίτες, στις γειτονιές, γίνεται καθημερινά ένα με τον κόσμο του, αφογκράζεται τα προβλήματά τους. Είναι ο Δήμαρχος που όλες οι πόλεις θα ήθελαν να έχουν. Εχει δηλώσει πως ίσως και να είναι η τελευταία του θητεία σαν Δήμαρχος γιατί ήθελε να είναι σίγουρος για τα έργα που είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που οραματίζονται τον Δημήτρη Καμπόσο στην θέση του Παναγιώτη Νίκα την επόμενη τετραετία. O ίδιος όμως κρατάει τα χαρτιά του σεμνά κλεστά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Δημήτρης Καμπόσος

Ο νέος Δήμαρχος της Αρκαδικής πρωτεύουσας είναι ο αγαπημένος γιατρός των Αρκάδων, Κώστας Τζιούμης. Ο γιατρός της καρδιάς μιας και είναι καρδιολόγος έχει μία βαθιά πείρα στην αυτοδιοίκηση αφού έχει υπάρξει και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Οραματιστής ο Κώστας Τζιούμης με πολύ πάθος ξεκίνησε το έργο του στον Δήμο. Με βαθιά αγάπη για τον τόπο του αλλά ταυτόχρονα πολύ σεμνός και μετρημένος στις κουβέντες και στις πράξεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το “Δεν ήρθαμε να γκρεμίσουμε ότι έχτισαν οι προηγούμενοι, αλλά να το συνεχίσουμε”. Ο Κώστας Τζιούμης έκανε μία πολύ προσεκτική επιλογή συνεργατών που κινούνται στο ίδιο μήκος με τον ίδιο. Εχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει βάλει στόχο να το υλοποιήσει. Κερδίζει μέρα με την μέρα πολύ αγάπη από τον κόσμο του με τον απλό και προσιτό του χαρακτήρα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και κείμενο

Θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω τον πιο εύθυμο, τον πιο χαρούμενο και τον πιο προσιτό Δήμαρχο της Περιφέρειας. Πάντα έχει ένα καλό λόγο για όλους, πάντα θα κάνει πλάκα αλλά όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα του Δήμου ή πολίτη του θα σπεύσει με σοβαρότητα και ήθος. Είναι ο Δήμαρχος Σικυώνιων Σπύρος Σταματόπουλος που επανεξελέγη για τρίτη θητεία. Για τον Σπύρο ήταν μία άνετη διεκδίκηση στον δεύτερο γύρο όμως, αφού στον Δήμο του υπήρξαν πολλοί και αξιόλογοι συνδυασμοί. Ο Δήμαρχος Σικυωνίων εκμεταλλεύεται στο έπαρκο τους δημόσιους πόρους και το ΕΣΠΑ για τα μεγάλα έργα που τρέχουν στον Δήμο του με πρώτο το πόσιμο νερό. Τα δημοσιογραφικά πηγαδάκια θέλουν τον Σπύρο να μην βάλει για τις επόμενες εκλογές και να διεκδικεί μία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Σπύρος Σταματόπουλος, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

Ο νέος Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος προέκυψε καθαρά από τον νέο εκλογικό νόμο του Κλεισθένη. Η συμμαχία του με Πιέτρη, Γκεζερλή και άτυπα με Σταυρέλη οδήγησαν το πολύ μικρό 26% του πρώτου γύρου στην δημαρχιακή καρέκλα. Οι συμμαχίες όμως απαιτούν και βαθιές ισορροπίες που είναι δύσκολο να κρατηθούν. Μοιράζοντας θέσεις και αντιδημαρχίες στους συμμάχους, έχει να αντιμετωπίσει βαθιά προβλήματα με διαφορετικές κουλτούρες και συνδυασμούς. Με δεμένα τα χέρια των μόλις οκτώ δικών του δημοτικών συμβούλων θα αναγκαστεί να προβεί σε τεράστιες υποχωρήσεις με την πάροδο των μηνών. Διότι κάποιοι από τους συμμάχους θα διεκδικήσουν εκ νέου τον Δήμο που σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να κάνουν και ανντιπολίτευση τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας. Χωρίς ξεκάθαρο πρόγραμμα ακόμη, ολοκληρώνει τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Πνευματικού. Με δείγματα αλαζονείας και με μηδέν κοινωνική πολιτική ο Βασίλης Νανόπουλος έχει ήδη διχάσει την κορινθιακή κοινωνία. Ανθρωπο δυσπρόσιτο θα τον χαρακτηρίσουν οι Κορίνθιοι που για να μπεις στο γραφείο του ή να συνομιλήσεις μαζί του έστω και αν είσαι δημοσιογράφος θα πρέπει να περάσεις από τις γραμματείς του…. !!!! Οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Βασίλης Νανόπουλος επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα του Δημάρχου που σε περίπτωση που αλλάξει ο εκλογικός νόμος, η εκλογή του θα είναι αδύνατη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

H περιήγηση στους Δημάρχους της Περιφέρειας θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Σ.Μπαλή