Αρχική Eπικαιρότητα Η «Διδώ» φεύγει, ο «Ετεοκλής» έρχεται – Ισχυρές βροχοπτώσεις και κρύο από...

Η «Διδώ» φεύγει, ο «Ετεοκλής» έρχεται – Ισχυρές βροχοπτώσεις και κρύο από το βράδυ της Παρασκευής

Ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, και πυκνές χιονοπτώσεις με θυελλώδεις άνεμους από το βράδυ της Παρασκευής, φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Ετεοκλής».Κύρια χαρακτηριστικά  της νέας καιρικής επιδείνωσης, οι  κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και τους πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που τοπικά θα πνέουν με εντάσεις 9-10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo.gr το εν λόγω, πολύ ισχυρό και βαθύ (πρωτεύον) βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο συνδέεται με μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα έντονη ατμοσφαιρική διαταραχή και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12 βρίσκεται στη Μ. Βρετανία.Το χαμηλό αυτό αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προς τα νοτιοανατολικά και ξεπερνώντας  το εμπόδιο των Άλπεων να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 13/12 ένα δευτερεύον βαθύ, ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική.

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Ετεοκλής», που παρότι θα είναι σύντομης σχετικά διάρκειας, (σχεδόν 1 ημέρας), εντούτοις θα είναι ιδιαίτερα έντονο, έως ότου απομακρυνθεί προς την ανατολική Μεσόγειο, όπου και θα εξασθενήσει.