Αρχική Ν. Κορινθίας Πρωτοβουλία για υδατοδρόμιο στο Βραχάτι θα καταθέσει ομάδα πολιτών

Πρωτοβουλία για υδατοδρόμιο στο Βραχάτι θα καταθέσει ομάδα πολιτών

Μία πρωτοβουλία με ξεχωριστό ενδιαφέρον προχωρά με γρήγορα βήματα στο Βραχάτι και ίσως διαμορφώσει ένα νέο αναπτυξιακό τοπίο στην εγκαταλελειμμένη τουριστική περιοχή. Ο οικονομολόγος Δημήτρης Κοσμάς και μία ομάδα πολιτών από το Βραχάτι έχουν έτοιμο το σχέδιο για την δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στον Κορινθιακό.

Η ομάδα έχει προχωρήσει εξαιρετικά και είναι έτοιμη, αν την στηρίξει το δημοτικό λιμενικό ταμείο, να ξεκινήσει την διαδικασία αδειοδότησης του υδατοδρομίου.

Η πρόταση στηρίζεται στην λογική της εταιρείας λαϊκής βάσης και έχει ήδη παρουσιαστεί στην δημοτική αρχή, η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει και οικονομικά το εγχείρημα.

Η δημιουργία υδατοδρομίου, στο αλιευτικό καταφύγιο του Βραχατίου σίγουρα θα μοχλεύσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και θα δημιουργήσει ένα πόλο έλξης, αλλά και οικονομικής ανάπτυξης, όταν φτάσουν τα πρώτα υδροπλάνα.

Η θέση είναι ούτως ή άλλως προνομιακή και σύντομα η ομάδα που τρέχει την πρόταση θα την καταθέσει ενώπιον των δημοτικών συμβούλων του δήμου Βέλου-Βόχας, προσδοκώντας στην ενεργή στήριξη της τοπικής αρχής αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Είναι μία καλή πρόταση,που έχει γίνει σοβαρή δουλειά και θα φέρει και πάλι στο Βραχάτι την ελπίδα της προόδου.

korinthia.net.gr