Αρχική Eπικαιρότητα 15χρονο αγόρι με αυτισμό έφτιαξε τον Τιτανικό με τουβλάκια Lego (φωτό)

15χρονο αγόρι με αυτισμό έφτιαξε τον Τιτανικό με τουβλάκια Lego (φωτό)

Ένα ακριβές αντίγραφο του Τιτανικού, δημιούργησε ένα 15χρονο αγόρι με αυτισμό από την Ισλανδία χρησιμοποιώντας τουβλάκια της Lego. Το μοντέλο έχει μήκος 8 μέτρα και πλέον μπορεί κάποιος να το θαυμάσει σε ένα μουσείο στο Τένεσι.

Ο Μπρίνιας Καρλ Μπίργκισον χρησιμοποίησε τα πραγματικά σχέδια του ναυαγισμένου πλοίου προκειμένου να αποφασίσει πόσα τουβλάκια της Lego θα χρειαζόταν για να φτάσει στην κατασκευή του.

Το τεράστιο λοιπόν δημιούργημα του πήρε πάνω από 700 ώρες εργασίας, ενώ χρειάστηκε περισσότερα από 65.000 τουβλάκια για να το συναρμολογήσει.

Ο Μπρίγκισον ανέφερε ότι για να φτάσει στην κατασκευή του, χρειάστηκε να ταξιδέψει ανά την Ευρώπη. «Μου χρειάστηκαν πάνω από 11 μήνες για να φτιάξω τον Τιτανικό και πάνω από 120 σωληνάρια κόλλας. Το όλο εγχείρημα βοήθησε πολύ και εμένα γιατί εκπαίδευσα τον εαυτό μου».

Να σημειωθεί πως όταν η εταιρεία Lego έμαθε για το εγχείρημα του νεαρού του χορήγησε με έκπτωση μερικά από τα τουβλάκια που χρειαζόταν, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα εξασφάλισε από την οικογένεια και τους φίλους του.

H βοήθεια του παππού και το τηλεφώνημα στο Μουσείο

Χρησιμοποιώντας τα αρχικά σχέδια του πλοίου και με την βοήθεια του παππού του μπόρεσε να καθορίσει την κλίμακα μεγέθους.

μαζί με τον παππού του

«Απλά έπρεπε να δημιουργήσω αυτό το καταπληκτικό πλοίο και μέσα στο μυαλό μου δεν υπήρχε η αμφιβολία ότι δεν θα μπορούσα να το κάνω» τόνισε ο Μπίργκισον.

«Καθώς τα τουβλάκια ανέβαιναν στο ύψος, η κατασκευή του έγινε πλέον μια εμμονή» πρόσθεσε, ενώ σχετικά με τις συνεντεύξεις που έχει δώσει τα τελευταία πέντε χρόνια αναφορικά με το έργο είπε: «Στην αρχή μου ήταν τελείως αδύνατο να επικοινωνήσω. Τώρα στέκομαι μπροστά στα μικρόφωνα και δίνω συνεντεύξεις».

Όσο για το πώς έφτασε πλέον η κατασκευή να αποτελεί έκθεμα στο Μουσείο του Τιτανικού, η υπεύθυνη Μέρι Κέλογκ τόνισε ότι έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του έπειτα από τηλεφώνημα της μητέρας του Μπριγκισον: «Δεν υπάρχει χώρος για να το βάλουμε κάπου. Αν δεν βρούμε κάποιο σημείο αναγκαστικά θα καταστραφεί και είναι κρίμα» μου είπε χαρακτηριστικά.