Αρχική Ν. Αχαΐας Ντροπή: 13χρονος στην Πάτρα έκλεβε συστηματικά αυτιστικό

Ντροπή: 13χρονος στην Πάτρα έκλεβε συστηματικά αυτιστικό

Ίχνος ανθρωπιάς και συμπόνιας δεν είχε ένα ανήλικο παιδί στην Πάτρα, που εκμεταλλευόταν την αδυναμία ενός άνδρα ο οποίος πάσχει από αυτισμό για να τον κλέβει συστηματικά! Συνολικά, από την 1η Νοεμβρίου τον είχε κλέψει τέσσερις φορές!

Ο μόλις 13 χρόνων Έλληνας δράστης είχε αρπάξει από το θύμα του δύο κινητά και 43 ευρώ, αλλά μετά την τελευταία κλοπή το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου σε βάρος της μητέρας του. Ο 13χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων Πατρών, που του άσκησε δίωξη για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και τον άφησε ελεύθερο.

Κι άλλη σύλληψη για κλοπή στην Πάτρα

Με το πρόσχημα της επαιτείας έμπαινε σε διάφορα μαγαζιά στην Πάτρα ένας 33χρονος Έλληνας και έκλεβε ό,τι μπορούσε από θαμώνες και υπαλλήλους. Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας όταν έκλεψε ένα κινητό από έναν εργαζόμενο σε κατάστημα της πόλης και στην προανάκριση προέκυψε ότι είχε διαπράξει άλλες τέσσερις κλοπές με την ίδια μέθοδο από την περασμένη Πέμπτη ως το Σάββατο. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενος για κλοπές κατ’ επάγγελμα.