Αρχική Eπικαιρότητα Κακοκαιρία «Διδώ»: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία «Διδώ»: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας θα προκαλέσει η κακοκαιρία «Διδώ», τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του meteo.gr.

Πού θα χιονίσει

Χιονοπτώσεις, τοπικά πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από το απόγευμα νέο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τα νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας, όπως φαίνεται στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, για το βράδυ της Τετάρτης.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες ήδη εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, με τα σημαντικότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα υποχωρήσουν τις απογευματινές ώρες. Αντίθετα στην Πιερία, στην Ημαθία, στα παράκτια κυρίως τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας και ενδεχομένως στις Σποράδες θα συνεχιστούν έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της “Διδούς”, έως τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 11/12.

Πηγή: lifo.gr