Αρχική Eπικαιρότητα Σοκ: «Παραμελούσαν το 2,5 ετών αγοράκι που πεθανε από ασφυξία»

Σοκ: «Παραμελούσαν το 2,5 ετών αγοράκι που πεθανε από ασφυξία»

Σε μία σοκαριστική καταγγελία προέβη με ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τον θάνατο από ασφυξία του μόλις 2,5 ετών παιδιού στο Ίλιον. Πιο συγκεκριμένα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δεχθεί καταγγελία για συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, “Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056” που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης/κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το παιχνίδι που μετατράπηκε σε τραγωδία

Σε τραγωδία μετατράπηκε το αθώο παιχνίδι ενός παιδιού 2,5 ετών με το αδελφάκι του, στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Παίζοντας κρυφτό, το παιδάκι κλείστηκε σε αποθηκευτικό χώρο, στο συρτάρι κρεβατιού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς κοιμόντουσαν και δεν αντιλήφθηκαν το παιχνίδι θανάτου. 

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στις 05.30 τα ξημερώματα από την 35χρονη μητέρα του σε ιδιωτική κλινική, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γιατροί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν καμία βοήθεια στο αγοράκι, αφού ήταν ήδη νεκρό.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Περιστερίου, ενώ φως στα ακριβή αίτια θανάτου του αγοριού αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι γονείς

Ελεύθεροι με προφορική εντολή του δικαστικού λειτουργού παρέμειναν οι γονείς του μικρού αγοριού. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Πηγή: zoogla.gr