Αρχική Ν. Αρκαδίας Το “make a wish” και ο Δημαρχος Τρίπολης «άνοιξαν γέφυρες ζωής»

Το “make a wish” και ο Δημαρχος Τρίπολης «άνοιξαν γέφυρες ζωής»

Γνώση για δύναμη προσφοράς εθελοντισμού σε μαθητές από δημοτικά σχολεία της πόλης!

Το πρωί της Παρασκευής (29/11/2019) πραγματοποιήθηκε διαδραστική ενημερωτική ημερίδα για μαθητές δημοτικών σχολείων της Τρίπολης, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης! Υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, έγινε η έναρξη ενός οράματος δύο νέων ανθρώπων με όνομα «Γνώση = Δύναμη», για μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να λάβουν γνώση από έγκυρες πηγές και να αποκτήσουν δύναμη σκέψης για δράση στην κοινωνία του σήμερα!

Η πρώτη ημερίδα είχε τίτλο «Γέφυρα ζωής» από το παιδικό παραμύθι της δασκάλας η οποία ταξίδεψε από την Άρτα, για να το αφηγηθεί στα παιδιά, την κυρία Κατερίνα Ντάση! Η ιστορία αυτού του παραμυθιού έχει δύο ήρωες! Την «Αμηχανία» (τον ρόλο έκανε η μικρή Σύνθια) και τον «Εθελοντή» (τον ρόλο έκανε η μικρή Ειρήνη), ο οποίος της εξηγεί πως μπορεί με τη δύναμη της προσφοράς στον άνθρωπο, χαρίζοντας λίγο από το αίμα του, να γίνει «Ελπίδα» και να περπατήσουν μαζί τη γέφυρα ζωής!

Ανάμεσα στους εθελοντές ήταν και η τραγουδίστρια -με καταγωγή από την Τρίπολη- Κωνσταντίνα Κατσογιάννη, τραγουδώντας με την κιθάρα της την «Γέφυρα ζωής» μαζί με όλα τα παιδιά!

Η δεύτερη δράση είχε τίτλο «Το αστέρι της ευχής» του οργανισμού Make A Wish με μια μοναδική ομιλία του κ. Χάρη Πατούνη, ο οποίος παρουσίασε στους μαθητές άλλον έναν τρόπο εθελοντισμού και προσφοράς αγάπης σε μικρά παιδιά που θέλουν να πραγματοποιηθεί μια ευχή τους! Παρών ήταν και ο εθελοντής του Make A Wish κος Βαγγέλης Μάρκου.

Παρών στην ενημερωτική ημερίδα ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, στρατιωτικός ιερέας της4ης Μεραρχίας Πελοποννήσου, Σωφρόνιος, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού Ελένη Καρούντζουκαι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Μακαρούνης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους μαθητές.

Στην εθελοντική ομάδα επίσης ήταν η Έλλη Αρτοπούλου (ιδιοκτήτρια του www.kalimera-arkadia.gr και Life Coach) , ο Ειρηναίος, η Καλλιόπη, ο Χρήστος Χασάπης και η κα Ματίνα Αλεξάκου, εθελόντρια του Make A Wish και του Ιδρύματος Ελπίδα. Ήταν μια νέα αρχή προσέγγισης μαθητών με στόχο την έμπνευση!

Εξαιρετικοί εκπαιδευτικοί και μαθητές από το 1ο , 7ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο της Τρίπολης ήταν οι συνοδοιπόροι της ημερίδας!

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας για την άδεια να παραστούν μαθητές στην εκδήλωση.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr