Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σε ρυθμούς αθλητικού χορού η Καλαμάτα

Σε ρυθμούς αθλητικού χορού η Καλαμάτα

Στους ρυθμούς του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αθλητικού Χορού (2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits) κινείται από σήμερα Σάββατο η Καλαμάτα.

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 1.200 χορευτών, συνοδών και συνεργατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου “Τέντα”, όπου οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν για 2η χρονιά το Κύπελλο Χορού Καλαμάτας. Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 45 σύλλογοι – σχολές από Καλαμάτα, Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Τρίπολη, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Αργος, Σπάρτη, Γύθειο και Ζάκυνθο, ενώ 8 προέρχονται από Κύπρο, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ιταλία που πάλι φέτος πρωτοστατεί. Την αυλαία στην τελετή θα ανοίξει η προσκεκλημένη χορευτική ομάδα 20 ατόμων από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή” με την παράσταση “Φτου ξελευτερία”, η οποία θα μεταφέρει το κοινωνικό μήνυμα πως η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας. Θα ακολουθήσει η ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Δυτικής Μάνης για το καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην Καλαμάτα, με παρέλαση των χορευτών, παρουσίαση των διεθνών κριτών, καταλήγοντας στο τελικό υπερθέαμα χορού από πρωταθλητές και επαγγελματίες. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές των επιτυχόντων με βραβεύσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει:

Α) Διαγωνισμό σε όλα τα είδη χορού στην “Τέντα” σήμερα Σάββατο από τις 8 π.μ. μέχρι το βράδυ και στη συνέχεια τελετή gala στον ίδιο χώρο στις 8 μ.μ. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββάτου είναι το εξής: 8 π.μ. Εναέριος ακροβατικός χορός, 11.30 π.μ. Λατινοαμερικάνικοι κοινωνικοί χοροί, 11.30 π.μ. Ελληνικοί Χοροί (Χασάπικο – Ζαμπείκικο), 12:00 μ.μ. Musical, Argent. Tango, Salsa, Bachata, Fit Dance, Acro Dance, Show Dance, 1.30 μ.μ. Oriental, Bollywood, Tribal Fusion, Belly Dance, Ανατολίτικοι – Ινδικοί, 3 μ.μ. Hip Hop, Break Dance, Jazz Funk, Reggaeton, Dance Hall, High Heels Commercial, 4.30 Modern & Contemporary Dance, σύγχρονος και μοντέρνος χορός, 6 μ.μ. Latin International, Pro/Am Latin, Solo Latin, Duo Latin, διεθνές λάτιν ερασιτεχνικό, 8 μ.μ. Τελετή Gala, Latin International Amateur – Professional (Groups, Solo, Couples), διαγωνιστικός αθλητικός επαγγελματικός χορός λάτιν, απονομές.

Β) Σεμινάρια – διαλέξεις χορού σε όλα τα είδη, απευθυνόμενα σε όλους, αύριο Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην αίθουσα της Πινακοθήκης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, από τις 10 το πρωί. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων, θα δοθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεναγηθούν στο Ιστορικό Κέντρο, στο Κάστρο και στη Μαρίνα.

Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός Χορού σε όλα τα είδη χορού για όλες τις ηλικίες διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων “Dance Challenge” με την υποστήριξη της PolisArt Κοιν.Σ.επ., του Δήμου Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Η είσοδος ανέρχεται στα 12 ευρώ (ολοήμερο), ενώ για μαθητές δημοτικού και ΑΜΕΑ θα είναι δωρεάν.