Αρχική Eπικαιρότητα Ελάφι νεκρό με 7 κιλά πλαστικό, σκουπίδια και εσώρουχα στο στομάχι του

Ελάφι νεκρό με 7 κιλά πλαστικό, σκουπίδια και εσώρουχα στο στομάχι του

Υπενθυμιση για τη μόλυνση από πλαστικό, αποτελεί ένα νεκρό ελάφι που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη να έχει καταπιεί 7 κιλά απορριμάτων μεταξύ των οποίων και πολλές πλαστικές σακούλες.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές πλαστικών στον κόσμο, ενώ οι Ταϊλανδοί χρησιμοποιούν μέχρι 3.000 πλαστικές σακούλες μιας χρήσης κάθε χρόνο.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα ελάφι ηλικίας 10 ετών βρέθηκε νεκρό σε εθνικό πάρκο στην επαρχία Ναν, περίπου 630 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Μπανγκόκ. Μια αυτοψία ανακάλυψε «πλαστικές σακούλες στο στομάχι, σε ποσότητα που αποτέλεσε μια από τις αιτίες του θανάτου του», δήλωσε ο Kriangsak Thanompun, διευθυντής της προστατευόμενης περιοχής στο εθνικό πάρκο Khun Sathan.

Ανάμεσα στα ευρήματα στο στομάχι του ζώου ήταν σακούλες απορριμμάτων, πετσέτες, εσώρουχα και συσκευασίες τροφίμων, σύμφωνα με φωτογραφίες του Εθνικού Πάρκου.

«Η απώλεια του άγριου ελάφια είναι μια τραγωδία και δείχνει ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για τη μείωση του πλαστικού», δήλωσαν οι υπεύθυνοι.

Πηγή: lifo.gr