Αρχική Ν. Μεσσηνίας “No kaka” η παγκόσμια πατέντα με άρωμα Καλαμάτας!

“No kaka” η παγκόσμια πατέντα με άρωμα Καλαμάτας!

Ο Δήμος Καλαμάτας προσφέρει δωρεάν σε 12 κεντρικά σημεία την ελληνική και παγκόσμια πατέντα μαζέματος των ακαθαρσιών σκύλων “ΝΟ ΚΑΚΑ” δίνοντας τέλος σε ένα άλυτο πρόβλημα ανέπαφα, πολιτισμένα, έξυπνα και οικολογικά!

Η εμπνεύστρια της ιδέας Μαρία Αρκούδηβρέθηκε στην Καλαμάτα και μας μίλησε για την ιδέα της, που έχει ήδη λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και υλοποιηθεί και υιοθετηθεί από άλλες 20- μέχρι στιγμής- πόλεις της Ελλάδας. Η παρουσίαση του “ΝΟ ΚΑΚΑ” έγινε το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου και έχει τοποθετηθεί το ειδικό κουτί που περιέχει τα χάρτινα φαρασάκια για τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων μας. Μαζί της και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Ελένης Αλειφέρη. Ο Δήμος Καλαμάτας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρωτοποριακή ιδέα και παγκόσμια πατέντα της Μαρίας Αρκούδη, και ευελπιστεί να βρει ανταπόκριση και από τους δημότες και επισκέπτες της πόλης μας.

Κάθε κάτοχος κατοικιδίου, όταν βγάζει βόλτα το ζωάκι του, μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν μέσα από το κυτίο ένα χάρτινο φαρασάκι μιας χρήσης, το οποίο το συναρμολογεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και αυτό τον διευκολύνει στο να μαζέψει τις ακαθαρσίες του κατοικιδίου του και να τις πετάξει στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων. Με αυτό τον απλό τρόπο εξασφαλίζεται η καθαριότητα στα πεζοδρόμια από τις ακαθαρσίες. Πλέον δεν υπάρχει δικαιολογία στους κατόχους κατοικιδίων, καθώς θα υπάρχουν 12 σημεία στην πόλη της Καλαμάτας, ενώ ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον να επεκταθούν τα σημεία και εκτός πόλεως, όπως για παράδειγμα στη Βέργα.

“No KAKA”: Η ελληνική και παγκόσμια πατέντα σε 12 σημεία της Καλαμάτας!

Η Μαρία Αρκούδη μας δήλωσε ότι βλέποντας τα λερωμένα πεζοδρόμια από ακαθαρσίες σκέφτηκε αυτό τον έξυπνο και οικολογικό τρόπο για να μη συμβαίνει αυτό. Το χάρτινο φαρασάκι είναι από ανακυκλωμένο χαρτί, λειτουργικό, ελαφρύ και εύκολο στη μεταφορά. Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να προμηθεύει τα κυτία με νέο υλικό, ώστε πάντα να υπάρχει διαθέσιμο φαρασάκι.

Στην Καλαμάτα τα ειδικά μεταλλικά κουτιά με τα χάρτινα φτυαράκια τοποθετήθηκαν στα εξής 12 σημεία:
1. Νέο Δημαρχείο Καλαμάτας [Αθηνών 99]
2. Ιστορικό Δημαρχείο [Αριστομένους 28]
3. Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας
4. Πλατεία 23ης Μαρτίου
6. Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
7. Λιμάνι Καλαμάτας [Χιλιόμετρο]
8. Λιμάνι Καλαμάτας [παραλιακό μέτωπο]
9. Ανατολική παραλία [Ανάσταση]
10. Αλσύλλιο Αλμυρού
11. Παρόχθια ζώνη Νέδοντα
12. Μέγαρο Χορού [χώρος πάρκινγκ]

“No KAKA”: Η ελληνική και παγκόσμια πατέντα σε 12 σημεία της Καλαμάτας!

Αύριο το πρωί η Μαρία Αρκούδη με την ομάδα της θα βρίσκεται σε ένα από τα 12 σημεία που τοποθετήθηκαν τα “ΝΟ ΚΑΚΑ”, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ώστε να κάνει ενημέρωση και επίδειξη του τρόπου χρήσης της συγκεκριμένης πατέντας, ώστε και οι επισκέπτες της Αγοράς να ενημερωθούν.

Οι δήμοι που, μέχρι στιγμής έχουν υιοθετήσει το ΝΟ ΚΑΚΑ είναι:

 • Αμαρουσίου
 • Ασπροπύργου
 • Πεντέλης
 • Ραφήνας – Πικερμίου
 • Αγίου Δημητρίου
 • Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
 • Ναυπλιέων
 • Αλίμου
 • Λαρισαίων
 • Πειραιά
 • Ηλιούπολης
 • Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και έπονται και άλλοι

Όπως μας εξήγησε η Μαρία Αρκούδη η ιδέα της βρίσκει ανταπόκριση σε όσους Δήμους εφαρμόζεται-άλλωστε το “ΝΟ ΚΑΚΑ” έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα χρόνο-  και πολλοί έχουν ενθουσιαστεί γιατί τους λύνει τα χέρια. Άλλωστε όπως μας είπε ο μέχρι τώρα τρόπος συλλογής των ακαθαρσιών [με την πλαστική σακούλα] δεν είναι οικολογικός και θα καταργηθεί. Το χάρτινο φτυαράκι εξέπληξε ευχάριστα  όσους παρακολούθησαν την παρουσίαση, και ο Δήμος Καλαμάτας ευελπιστεί να τύχει εφαρμογής και από τους κατόχους κατοικιδίων για μια πιο καθαρή πόλη. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο [4039/12] οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου, σε αντίθετη περίπτωση επισείεται πρόστιμο στους παραβάτες.

Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος