Αρχική Eπικαιρότητα Ο «αετός» δεν είναι καλά

Ο «αετός» δεν είναι καλά

Λένε ότι μια πτώση πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επώδυνη, ειδικά όταν την βιώνει ένας μεγάλος ερμηνευτής, που μέχρι πρότινος ήταν ο άρχοντας της αθηναϊκής νύχτας. Για πολύ κόσμο φυσικά ο Νότης Σφακιανάκης εξακολουθεί ακόμη να είναι άρχοντας στις πίστες, αφού οι φανατικοί του θαυμαστές τον ακολουθούν σε όποιο νυχτερινό ναό εμφανίζεται. Ανάμεσα τους και κορίτσια που έχουν κάνει τατουάζ το όνομα του στο στήθος τους ή σε άλλο σημείο του σώματος τους, δείγμα της λατρείας που του έχουν.  Φέτος η συνεργασία του με τον Σταμάτη Γονίδη στον «Βοτανικό» σήμανε την επιστροφή του, πλην όμως ούτε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ούτε αυτό που πέρασε εδέησε να κάνει πρεμιέρα.

Τι κι αν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ένας χαμογελαστός Νότης παραχώρησε μαζί με τον Σταμάτη Γονίδη συνέντευξη τύπου για την φετινή συνεργασία τους λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Gazi Live; Εκεί δηλαδή όπου ο Σφακιανάκης συνέπραξε την περσινή σεζόν με την Πάολα σε μια συνεργασία που έληξε με έναν φοβερό καυγά ανάμεσα στους δύο και μια ανακοίνωση της τραγουδίστριας για ότι συνέβη.
Έξι μήνες μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό όσοι τον είδαν στην συνέντευξη τύπου την προπερασμένη Πέμπτη μίλησαν για έναν ήρεμο Νότη, έτοιμο για να σταθεί πίσω από το μικρόφωνο την επομένη. Οι κρατήσεις άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούσαν τα δύο χιλιάδες άτομα για το πρώτο διήμερο των εμφανίσεων του διδύμου στο νυχτερινό κέντρο. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν πάντως το πρωί της Παρασκευής 15 του μήνα ο Νότης επικοινώνησε με τον επιχειρηματία και του είπε ότι δεν μπορεί να τραγουδήσει λόγω ενός προβλήματος στις φωνητικές χορδές του. Το περίεργο σε αυτή την εκδοχή είναι ότι μέχρι εκείνη τη ημέρα ο μόνος που έκανε πρόβες ήταν ο Σταμάτης Γονίδης, οι REC και οι νεαροί τραγουδιστές που ανοίγουν το πρόγραμμα.

Ο Σφακιανάκης δεν είχε καν πιάσει μικρόφωνο-πιθανόν λόγω του προβλήματος-κάτι όμως που εξηγείται και αλλιώς αφού ουσιαστικά δεν χρειάζεται να προβάρει το πρόγραμμα του. Πέρα από την εισαγωγή και τα πρώτα κομμάτια το «παίρνει» πάνω του, όπως κάνει χρόνια τώρα στα κέντρα που εμφανίζεται. Επίσης οι μουσικοί που τον συνοδεύουν είναι μαζί του-κάποιοι για δεκαετίες-και ξέρουν όλα τα κομμάτια του, οπότε πέρα από ένα φρεσκάρισμα ή κάποια καινούργια τραγούδια δεν υπάρχει ανάγκη να κάνουν κάτι άλλο. Έτσι, όποιο κι αν ήταν τελικά το πρόβλημα που είχε ο Νότης, η πρεμιέρα του σχήματος αναβλήθηκε και η νέα ημερομηνία ήρθε αλλά δεν στέριωσε ούτε αυτή.

Το πρόβλημα

Την προπερασμένη Παρασκευή σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή ο Νότης δεν ξεπέρασε το πρόβλημα της υγείας του και έτσι επήλθε νέα αναβολή. Όπως επιβεβαιώνουν ανώνυμα άνθρωποι πάντως που έχουν άριστη γνώση του θέματος, ούτε αυτή την εβδομάδα ο Νότης έπιασε μικρόφωνο και ο λόγος όπως ισχυρίζονται δεν είναι ούτε κρύωμα ούτε πρόβλημα στις χορδές. Δεν είναι μάλιστα όπως επιμένουν ούτε αυτό φέρεται να επικαλέστηκε με μια υδρόγειο στα σκηνικά η οποία δεν του άρεσε και κατασκευάζεται άλλη, ώστε όλα να είναι έτοιμα πλέον γι’ αυτή την Παρασκευή.

Ο Νότης δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση εδώ και πολλούς μήνες λένε άτομα που τον ξέρουν πολύ καλά, ενώ είναι χαρακτηστικό ότι ακόμη και μετά το τέλος των εμφανίσεων με την Πάολα, δεν επέστρεψε σπίτι του στα Νότια προάστια. Εξακολούθησε να μένει σχεδόν για όλο το καλοκαίρι στο διαμέρισμα που του είχε φτιάξει ο Ηλίας Μαροσούλης, πάνω από το νυχτερινό κέντρο, ενώ όπως γράφτηκε αντιμετωπίζει πρόβλημα στον γάμο του. Συνεχίζει να μην μπορεί να κοιμάται περισσότερο από τέσσερις με πέντε ώρες το διήμερο και όταν μιλάει τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε από το στόμα του επικίνδυνα λόγια.

Δεν είναι μόνο οι ύμνοι στην «Χρυσή Αυγή» ή ότι οι εξωγήινοι έχτισαν την Ακρόπολη αλλά και πολλά άλλα που είναι άπταιστο δείγμα ενός απόλυτου χαρακτήρα. Όμως ο Νότης έτσι ήταν και στο ξεκίνημα του. Τα πάντα πέρναγαν από αυτόν ακόμη και όταν ήταν ένα μικρό όνομα, τότε που πήγε στο Bio-Bio της λεωφόρου Συγγρού με μόλις δύο δίσκους και ένα-δυο σουξέ. Στα εξήντα του πλέον χρόνια, τα περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν για τον πρίγκιπα της νύχτας, που εμφανίστηκε σαν κομήτης στην ελληνική δισκογραφία και έχτισε μια τεράστια καριέρα. Η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι στα καλύτερα της και αυτό είναι κάτι ευρέως γνωστό σε έναν χώρο τον οποίο «άλωσε» μέχρι να χάσει τον θρόνο του. Η περσινή εμφάνισή του στα Τίρανα-παρά τα όσα έλεγε για τους Αλβανούς και τους μετανάστες μας έδωσε άλλη μια μεγάλη στιγμή του ανθρώπου που ήθελε να γίνει βασιλιάς του τραγουδιού και το κατόρθωσε για μια μεγάλη περίοδο.

Αποκαλεί τους Έλληνες τεμπέληδες που δεν θέλουν να δουλέψουν και εξυμνεί τους Αλβανούς που τον αποθεώνουν, προκαλώντας την έκρηξη του Γιώργου Μουκίδη. Πρόκειται για τον συνθέτη που του έχει γράψει πάρα πολλές από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του, ο οποίος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία κέρδισε με τα οποία του απαγόρευε να ερμηνεύει 45 τραγούδια. Ο Νότης δεν του απάντησε ποτέ, ίσως επειδή πιστεύει ότι οι εξωγήϊνοι που έχτισαν την Ακρόπολη και κυκλοφορούν ανάμεσά μας θα επέμβουν για να αλλάξουν την κατάσταση. Προς το παρόν εξακολουθεί να παραμένει στον δικό του κόσμο αρνούμενος να δεχτεί ότι αυτό που ανεβαίνει κάποια στιγμή κατεβαίνει. Ενίοτε κατρακυλάει κιόλας….