Αρχική Ν. Μεσσηνίας Χριστουγεννιάτικη συναυλία για τα παιδικά χωρια sos στην Καλαμάτα

Χριστουγεννιάτικη συναυλία για τα παιδικά χωρια sos στην Καλαμάτα

Μεγάλη συναυλία για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, κατά το διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων 2019 και της Πρωτοχρονιάς 2020.

Για την εκδήλωση αυτή συζήτησαν χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ο διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Συνηγορίας των Παιδικών Χωριών SOS Στέργιο Σιφνιό, η υπεύθυνη για τη δομή της Καλαμάτας, Αργυρώ Χρηστάκη.

Επιπλέον, τη συνάντηση απασχόλησε η έναρξη εργασιών επισκευής του κτηρίου, που ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Πρόκειται για ακίνητο, το οποίο έχει παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών, βρίσκεται στην πάροδο της οδού Αναγνωσταρά (στοά Λόντου) και έχει εμβαδόν 201,65 τετρ. μέτρα (μέχρι τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο στέγαζε τη Διεύθυνση Παιδείας). Μετά από διαγωνισμό, αναδείχθηκε ανάδοχος για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του κτηρίου, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος για τη στέγαση του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Καλαμάτα, έχει υπογραφεί σύμβαση και οι εργασίες ξεκινούν.Οι εκπρόσωποι των Παιδικών Χωριών SOS εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες για την αρωγή εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας και ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι θα επισκευασθεί και ο πεζόδρομος έμπροσθεν του κτηρίου, για την παροχή καλύτερης πρόσβασης.

Πηγή: eleftheriaonline.gr