Αρχική Ν. Κορινθίας Θ.Βασιλακόπουλος: Η φιέστα του Νανόπουλου ήταν επικίνδυνη και κακόγουστη

Θ.Βασιλακόπουλος: Η φιέστα του Νανόπουλου ήταν επικίνδυνη και κακόγουστη

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νανόπουλος με την παρουσία αρκετών αντιδημάρχων του έκανε από τα διόδια του Ισθμού (!) με φόντο μάλιστα και κάποια από τα απορριμματοφόρα του Δήμου (!) δηλώσεις για την πιθανότητα να έλθουν πρόσφυγες και μετανάστες που θα εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία της Κορίνθου. Με τις δηλώσεις του αυτές μας ενημέρωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα προχωρήσει σε αποκλεισμό του Ισθμού σε περίπτωση που έρθουν να εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχεία της Κορίνθου (έτσι εξηγείται και η παρουσία των απορριμματοφόρων)!

Θεωρούμε ότι αυτή η επικοινωνιακή φιέστα που στήθηκε στον Ισθμό πέρα από κακόγουστη είναι και επικίνδυνη. Κι αυτό γιατί η ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες περίπου στην πόλη μας έδειξε ότι οι φωνές κατά της εγκατάστασης των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας (πάλι ο κ. Δήμαρχος είχε προτρέξει να καλέσει σύσκεψη για το θέμα στο οποίο ακούστηκαν αντίστοιχες φωνές) ήταν υπερβολικές και δημιούργησαν ένα κλίμα πανικού και φόβου που η πραγματικότητα δεν επαλήθευσε βέβαια σε καμία περίπτωση. Οι άνθρωποι αυτοί βρήκαν αντίθετα μεγάλη συμπαράσταση από πολλούς συμπολίτες και συμπολίτισσές μας (και όχι μόνο) και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (έλλειψη ιατρείου, θέρμανση, υποδομές) έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της πολιτείας και όχι με τη συνύπαρξη τους με την πόλη.

Καλούμε επομένως τον κ. Δήμαρχο –και όποιον άλλο φέρει δημόσιο λόγο και αξίωμα- να κατεβάσει τους τόνους και να ενσκήψει με συστηματικό τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και η ανοιχτή δομή. Να απαιτήσουμε από τους καθ’ ύλην αρμόδιους την κάλυψη των αναγκαίων υποδομών, ώστε να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που «φιλοξενούνται» στη δομή ενόψει και της επιδείνωσης του καιρού. Η Κόρινθος, πόλη προσφυγική σε μεγάλο βαθμό, δεν έχει κανέναν λόγο να στρέφεται εναντίον κατατρεγμένων συνανθρώπων μας. Τα περιθώρια για να δείξουμε ως κοινωνία την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας είναι απεριόριστα και προς αυτήν την κατεύθυνση πολλοί άλλοι δήμοι και δήμαρχοι ανά την Ελλάδα έχουν εκφραστεί δημόσια και έχουν ενεργήσει ανάλογα.