Αρχική Ν. Κορινθίας Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα, το βράδυ...

Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου: Ανοίγει το ρεύμα προς Αθήνα, το βράδυ το ρεύμα προς Πάτρα

Mεγάλα προβλήματα προκάλεσε στην περιοχή της Κινέτας η σφοδρή κακοκαιρία Γηρυόνης, απειλώντας και ανθρώπινες ζωές, ενώ από τα φερτά υλικά και τη λάσπη η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου παραμένει από τη νύχτα κλειστή, από την Ελευσίνα έως τον Ισθμό, και στα δύο ρεύματα.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Κυριακόπουλος, στην Κινέτα «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, γύρω στις 12 αναμένεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ρεύμα της εθνικής οδού προς Αθήνα, ενώ το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, προς Πάτρα, δεν αναμένεται να δοθεί νωρίτερα από το βράδυ, γιατί είναι πάρα πολλά τα φερτά υλικά.

«Βέβαια η “Ολυμπία Οδός” με ερπυστριοφόρα μηχανήματα, με ελαστικοφόρους φορτωτές και φορτηγά αυτοκίνητα μεταφέρουν τους τόνους από φερτά υλικά έξω από τον αυτοκινητόδρομο» σημειώνει ο κ. Κυριακόπουλος.

Η Πυροσβεστική έδωσε μάχη όλη νύχτα για να απεγκλωβίσει ανθρώπους στην περιοχή της Κινέτας. «Η Υπηρεσίας μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις» σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο.