Αρχική Ν. Αχαΐας Έλληνες και οι δύο νεκροί της τραγωδίας στο Αντίρριο – Κάτοικοι Πειραιά...

Έλληνες και οι δύο νεκροί της τραγωδίας στο Αντίρριο – Κάτοικοι Πειραιά τα δύο θύματα


Oλοκληρώθηκε η ανέλκυση του ιστιοφόρου το οποίο βυθίστηκε το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για δύο Ελληνες, ηλικίας 59 και 57 ετών, κάτοικοι εν ζωή Πειραιά.

Οι σοροί των δύο νεκρών έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το τραγικό περιστατικό:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρίου  για  πτώση άνδρα στη θάλασσα από ελλιμενισμένο Ι/Φ σκάφος στον ανατολικό προβλήτα Αντιρρίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής έσπευσαν στο σημείο, όπου μετά από έρευνες εντόπισαν άτομο στη θάλασσα. Έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες για την ανάσυρσή του, με αρνητικά αποτελέσματα.

Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΜΑΚ), της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιώτες δύτες, ενώ στο σημείο έσπευσε και τριμελές κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Ο ανωτέρω άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΕΜΑΚ) και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή συνεχίστηκαν με την συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πυροσβεστικού σκάφους, όπου τελικά πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ανασύρθηκε η σορός και δεύτερου ατόμου από τη θαλάσσια περιοχή πλησίον του προαναφερόμενου προβλήτα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.