Αρχική Eπικαιρότητα Στα «μπλε» ο Παρθενωνας- Δείτε τον λόγο

Στα «μπλε» ο Παρθενωνας- Δείτε τον λόγο

Στα μπλε  «ντύθηκε» ο Παρθενώνας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, που διοργανώνει κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου η UNICEF. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα της  Unicef Ελλάδος με την αρμόδια υπουργό Λίνα Μενδώνη να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην προσφυγική κρίση και στην ευαισθησία, που έχει επιδείξει η χώρας μας στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην απόφαση έγκρισης φωταγώγησης του μνημείου. 

akropoli-athina-mple
akropoli-mple-kontino
parthenonas-mple

«Εγκρίνουμε το αίτημα της Unicef Ελλάδος για τη φωταγώγηση του Παρθενώνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού,στις 20 Νοεμβρίου 2019. Η έγκριση δίνεται κατ ́εξαίρεση, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της εκδήλωσης, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της ευαισθησίας που έχει δείξει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αναφορικά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που φτάνουν στη χώρα μας», σημείωσε η Λίνα Μενδώνη στην απόφασή της ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 

Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου μνημεία και εμβληματικά κτίρια σε όλο τον κόσμο φωταγωγούνται με μπλε χρώμα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών. Μεταξύ αυτών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ο Πύργος της Σαγκάης στην Κίνα, το Πάνθεον στην Γαλλία, η Πέτρα στην Ιορδανία. Στον περσινό εορτασμό, συμμετείχαν, ανάμεσα σε πολλά προβεβλημένα μνημεία, η Όπερα του Σίδνεϊ, η Αψίδα του Θριάμβου ο Πύργος στο Παρίσι, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και το Ολυμπιακό Κέντρο Κολύμβησης στο Πεκίνο και άλλα προβεβλημένα διεθνώς μνημεία.

Η επισήμανση της κυρίας Μενδώνη για την κατ’εξαίρεση φωταγώγηση του Παρθενώνα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών από τις αφίξεις των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων συμπυκνώνεται στην χθεσινή ανάρτηση της υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στα κοινωνικά δίκτυα. Παραμονή της συμπλήρωσης των 30 χρόνων από την υπογραφή της Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, η υπηρεσία Ασύλου κοινοποίησε τον κατάλογο με τα είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά, που φροντίζει, απευθυνόμενη σε όσους θέλουν να συνεισφέρουν στο έργο της: 

«H Υπηρεσία Ασύλου υποδέχεται κατά μέσο όρο 60 παιδιά την ημέρα όλων των ηλικιών.
Οι κύριες ανάγκες αφορούν σε:

Πάνες (νούμερα 1,2,3,4 και 5)
Μωρομάντηλα
Σκόνη Γάλα (συσκευασμένη)
Μπιμπερό
Πιπίλες
Κρέμες για συγκάματα
Τάλκ
Μπισκότα (συσκευασμένα)
Χυμοί (συσκευασμένοι)
Κρουασάν (συσκευασμένα)
Παιδικά Ρουχαλάκια
Καλτσάκια
Παπούτσια
Κουβέρτες
Σκουφάκια, γάντια, κασκόλ
Οδοντόβούρτσες, οδοντόκρεμες
Μαρκαδόρους
χαρτιά Α4
Χαρτόνια
Πλαστελίνα
Κούκλες
Αυτοκίνητα
Πάζλ».