Αρχική Eπικαιρότητα Αλκοτέστ σε πεζούς ενόψει των Χριστουγέννων ξεκίνησε η ΕΛ.ΑΣ

Αλκοτέστ σε πεζούς ενόψει των Χριστουγέννων ξεκίνησε η ΕΛ.ΑΣ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται αρχικά στο κέντρο της Αθήνας ενώ στη συνέχεια θα επεκταθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος του μέτρου, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η πρόληψη ατυχημάτων στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια της πόλης από θαμώνες που έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

«Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο άτομα που έχουν πιεί πολύ να πέφτουν πάνω σε άλλους θαμώνες, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα» δήλωσε πηγή της Αστυνομίας . «Με τα αλκοτεστ, στόχος μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο, ειδικά σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια του κέντρου.»

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ, το μέτρο αντιμετωπίζει και το πρόβλημα της κοινής ησυχίας, αφού συχνά πεζοί που έχουν πιεί πολύ τραγουδάνε δυνατά γυρίζοντας σπίτι, προκαλώντας ενόχληση στους κατοίκους της περιοχής.

Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους έχουν υπερβεί το όριο, και απλά θα καλείται ταξί να τους μεταφέρει σπίτι τους.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κυρώσεις στο μέλλον, όπως χρηματικά πρόστιμα ή κατάσχεση του κινητού, ώστε να μην πραγματοποιούν μεθυσμένα τηλεφωνήματα σε πρώην που μπορεί να αποβούν μοιραία.

Πηγη: tovatraxi.com