Αρχική Ν. Αχαΐας Το Σάββατο η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ....

Το Σάββατο η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου τελείται στο Αίγιο η τελετή ενθρόνισης του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και πλήθους ιεραρχών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων.

Η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη θα γίνει στις 10.30 π.μ. στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας επί της Εθνικής Οδού (στα Μαύρα Λιθάρια) από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, ενώ η άφιξη του Αρχιεπισκόπου και του νέου Μητροπολίτη αναμένεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Αγίας Λαύρας. Μετά τις αντιφωνήσεις, στις 11.45 π.μ. η πομπή θα ξεκινήσει για να φτάσει μέσω των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, για να γίνει η προβλεπόμενη από το εκκλησιαστικό τυπικό, τελετή ενθρόνισης.

Τη δε Κυριακή, θα τελεστεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ακολούθως θα δεχθεί τις ευχές των πιστών στο Επισκοπείο. Σημειώνεται πως το Σάββατο κατά την όλη διαδικασία, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.   Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως ακολούθως: Σάββατο 23η Νοεμβρίου10.30 π.μ.: Υποδοχή τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο στα όρια της Μητροπολιτικής Περιφερείας επί της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος της Αιγείρας.11 π.μ.: Άφιξη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στην πλατεία Αγίας Λαύρας.

Υποδοχή αυτών από τον Τοποτηρητή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.Προσφώνηση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημητρίου Καλογερόπουλου.Αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.11.45 π.μ.: Έναρξη πομπής προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης.12 μ.μ.: Τελετή τής Ενθρονίσεως. Κυριακή 24η Νοεμβρίου7 π.μ.: Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Φανερωμένης) Αιγίου.11 π.μ.: Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Χριστεπώνυμου Πληρώματος στο Μητροπολιτικό Μέγαρο (οδός Μελετοπούλων 43).

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ