Αρχική Ν. Κορινθίας Αντώνης Σίμος : Η πρόοδος του μαθητή εξαρτάται και από την αρμονική...

Αντώνης Σίμος : Η πρόοδος του μαθητή εξαρτάται και από την αρμονική σχέση και αγαστή συνεργασία μεταξύ διδάσκοντος – διδασκόμενου- γονέως (κηδεμόνος)

Το Σάββατο 16/11 πραγματοποιήθηκε στο Αριστοτέλειο από τους εκπαιδευτικούς η προγραμματισμένη ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, σχετικά με την επίδοση των παιδιών τους – μαθητών του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου. Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα μέσα σε πνεύμα κατανόησης και συνεργατικότητας. Οι εκπαιδευτικοί, με επιχειρήματα και τεκμήρια, παρουσίασαν την μέχρι τώρα πραγματική εικόνα που έχουν σχηματίσει, τόσο για την απόδοση των μαθητών στο γνωστικό επίπεδο, όσο και για τη συμπεριφορά που έχουν εκδηλώσει.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ. ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΡΟΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ, ΑΦΗΣΑΝ – ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΝ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ: ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

Παραμένουμε όλοι πιστοί στην ΑΡΧΗ ΜΑΣ, ότι Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΣ- ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΥ – ΓΟΝΕΩΣ(ΚΗΔΕΜΟΝΟΣ).

Ταυτόχρονα με την ενημέρωση είχαμε τη χαρά να δεχτούμε στο χώρο του σχολείου μας ομάδα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι αφού μας ενημέρωσαν για το πως μπορεί κανείς να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών, συνέλεξαν δείγματα από εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς του σχολείου μας.

Αντώνης Σίμος
Φιλόλογος
Διευθυντής Σπουδών Αριστοτελείου