Αρχική Ν. Αργολίδος Π. Αναγνωσταρας: Πράξη ευθύνης η αποχώρηση μας από το Δημοτικό Συμβούλιο του...

Π. Αναγνωσταρας: Πράξη ευθύνης η αποχώρηση μας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Ναύπλιέων

Την προηγούμενη Πέμπτη 14.11.2019, μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι, καταγγέλλοντας την παρελκυστική πολιτική που ακολουθούν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στα αιτήματα μας, είτε μη απαντώντας, όπως επί των οικονομικών του Δήμου, είτε υποβαθμίζοντας θέματα μεγάλης σημασίας, όπως το Γηροκομείο, τα οποία έχουμε θέσει.
Η πράξη μας αυτή, πράξη ευθύνης, ελπίζουμε να δώσει την ευκαιρία στην πλειοψηφία να καταλάβει, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο κομπάρσου, ούτε να παριστάνουμε τις μαριονέτες στα διάφορα όργανα του Δήμου.
Θα ασκήσουμε όλα τα δικαιώματα που μας παρέχει ο Νόμος και η ψήφος των συμπολιτών μας.
Αν θέλει συναίνεση και συνεργασία, ώστε να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα της επτάχρονης Δημαρχίας του κυρίου Κωστούρου, απαιτούμε πρώτα σεβασμό του θεσμικού μας ρόλου στις διαδικασίες και έπειτα διάλογο και συμφωνίες, με βάση προτάσεις που θα κατατεθούν.
Αυταρχισμοί και επίδειξη κούφιας δύναμης, δεν ωφελούν, απλά δείχνουν φόβο και ανασφάλεια, προσπάθεια να μειωθεί η Αντιπολίτευση και να διχαστούν οι Δημότες.
Σε τέτοιες πολιτικές, δεν μπορούμε και είναι παντελώς αδύνατο να συμφωνήσουμε.
Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στη γραμμή μας για διαφάνεια και δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα, πιστοί στον όρκο μας, στο θεσμικό μας ρόλο, στον αυστηρό έλεγχο, στη συναίνεση και στο διάλογο, και έτσι ενωμένοι, ανυποχώρητοι και δυνατοί, θα προχωρήσουμε.
Και επειδή υπάρχει δυστυχώς επιλεκτική ενημέρωση, αναλόγως του τι συμφέρει την πλειοψηφία, για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, αναφέρουμε τα πραγματικά γεγονότα, που μας ανάγκασαν να αποχωρήσουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα και ότι αφορά στο γηροκομείο, υπήρχε αίτημα ΣΥΣΣΩΜΗΣ της αντιπολίτευσης για λεπτομερή ενημέρωση της οικονομικής κατάστασης του ιδρύματος, αίτημα το οποίο κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 24ης/10/2019, η οποία ενημέρωση έγινε περιληπτικά με την εισηγητική έκθεση των θεμάτων της συνεδρίασης της προηγούμενης Πέμπτης 14.11.2019. Στο αίτημα όλης της αντιπολίτευσης που υπεβλήθη, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι αφού μελετήσουμε τα οικονομικά στοιχεία και δούμε τις παθογένειες λειτουργίας του ιδρύματος, του οποίου η λειτουργία κατά την εφταετία «Κωστούρου» οδήγησε το ίδρυμα σε χρέη, περισσότερα του 1.300.000 ευρώ, θα επανέλθουμε με νέο αίτημα για σύγκληση του Δ.Σ. για τη συζήτηση του καυτού θέματος, όπου και θα προταθούν λύσεις.
Μετά το αίτημα ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ επαναλαμβάνουμε της αντιπολίτευσης στις 24.10.2019 ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. κος Σταύρος Αυγουστόπουλος, δικηγόρος, είχε την υποχρέωση, όπως ορίζει ο νόμος εντός (6) ημερών να εισάγει το θέμα και σε ειδική ακόμα συνεδρίαση. Αντ’ αυτού εισήγαγε το θέμα την περασμένη συνεδρίαση ΩΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Κωστούρου και όχι επί της αιτήσεως της αντιπολίτευσης, όπως έκανε ο ίδιος Πρόεδρος σε άλλα αιτήματα σε προηγούμενες συνεδριάσεις.
Για μας όμως αυτό το ατόπημα δεν είναι το ζητούμενο, δηλαδή ποιος είχε την πρωτοβουλία για το καυτό αυτό θέμα αλλά η ΔΙΑΣΩΣΗ του ιδρύματος, του οποίου τα χρέη, όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση φθάνουν στο προαναφερόμενο ποσό. Η παρελκυστική αυτή τακτική του Δημάρχου, γνωστή και στον τελευταίο δημότη, δεν αφήνει αμφιβολίες για το ότι επιδιώκει να αποφύγει τη συζήτηση και τον ουσιαστικό έλεγχο μετά από ενημέρωση της αντιπολίτευσης και εισάγει το θέμα προς συζήτηση χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση, ως όφειλε, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε χαχόλους και ρητορεύοντας σ’ αυτή άνευ ουσίας.
Αν δεν γνωρίζουμε τα οικονομικά και λοιπά στοιχεία που ζητήσαμε να ενημερωθούμε, τι να συζητήσουμε κ. Δήμαρχε και Πρόεδρε του Δ.Σ. και τι λύσεις να προτείνουμε;;; Ποιο το αποτέλεσμα της συζήτησης, εν απουσία μας, και τι λύσεις εισηγηθήκατε κ. Δήμαρχε;;; Αν γνωρίζατε θα τις είχατε εφαρμόσει. Στην αδυναμία σας αυτή ζητήσατε να σας προτείνουν λύσεις οι «ανημέρωτοι» συμπολίτες μας, που παρευρέθηκαν κατά τη συνεδρίαση, όπως μας πληροφόρησαν.
Είναι μεγάλο ολίσθημα κ. Δήμαρχε να πολιτεύεστε με τέτοιο τρόπο, δε σας έγινε μάθημα ότι έτσι συσσωρεύτηκαν τόσα προβλήματα, στη πολύχρονη Δημαρχία σας, η οποία χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη έργων και λύσεων στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το δήμο και το δημότη;
Η στροφή σας στα «πολιτιστικά» και τις κάθε είδους εκδηλώσεις, ακολουθώντας το λαϊκό άσμα «Ο λαός τραγούδι θέλει», αποτελεί την παραδοχή σας ότι αποτύχατε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ