Αρχική Χωρίς κατηγορία Στην κατοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα Στρατόπεδα: Ναυπλίου και Τρίπολης- Μέσα σε...

Στην κατοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα Στρατόπεδα: Ναυπλίου και Τρίπολης- Μέσα σε ένα χρόνο θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή. 

Το κύριο θέμα συζήτησης τους ήταν η παραχώρηση των στρατοπέδων της Κορίνθου, του Ναυπλίου και της Τρίπολης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για της ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας. 

Μετά από την πολύωρη σύσκεψη λοιπόν, προέκυψε ότι μέσα στους επόμενους μήνες, παραχωρούνται τα στρατόπεδα της Τρίπολης και του Ναυπλίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Σημαντικό είναι να γνωστοποιηθεί ότι οι χώροι των στρατοπέδων αυτών, επ’ ουδενί δε θα γίνουν κάποιο hot spot φιλοξενίας μεταναστών, είτε ανοιχτού, είτε κλειστού τύπου. 

Μέσα στον επόμενο χρόνο λοιπόν, από σήμερα 15 Νοεμβρίου θα στεγαστούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και άλλες δημόσιες Υπηρεσίες, σε συνεργασία με του Δήμους που βρίσκονται τα στρατόπεδα, επομένως και οι Διοικητικές Υπηρεσίες των Δήμων αυτών.

Στα δύο αυτά στρατόπεδα θα εγκατασταθούν και Διοικητήρια Αστυνομικών Διευθύνσεων, όπως και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Ανοιχτό όμως, παραμένει ακόμα το θέμα του στρατοπέδου της Κορίνθου για κάτι αντίστοιχο, να στεγαστούν δηλαδή οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Όπως όλα δείχνουν, ο Παναγιώτης Νίκας εκπληρώνει τον στόχο που είχε θέσει και προεκλογικά, να πάψουν δηλαδή οι υπηρεσίες να στεγάζουν σε μισθωμένα κτίρια και να δαπανώνται πολλά χρήματα κάθε μήνα για ενοίκια.

Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να πάνε σε άλλα έργα που έχει ανάγκη η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Αφού επιτεύχηθηκε ο 1ος και βασικός στόχος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας έθεσε και στον αρμόδιο Υπουργο Υποδομών και μεταφορών Κώστα Καραμανλή το ξεκίνημα της Σιδηροδρομικής Γραμμής Κορίνθου – Μυκηνών, και Άργους Ναυπλίου, όπου δρομολογήθηκε και το ξεκίνημα τους.