Αρχική Eπικαιρότητα Ενα αληθινά συγκλονιστικό γράμμα στο κράτος από έναν καφετζή ….!!!

Ενα αληθινά συγκλονιστικό γράμμα στο κράτος από έναν καφετζή ….!!!

Κύριε κράτος :
Εχω καφενείο , στο Αγρίνιο , απο το 1987 !!!
Μέχρι σήμερα , εχω δεχτεί πάνω απο εκατό φορές ελέγχους , από υπηρεσίες , (εφορία , υγειονομικό , αστυνομία , δήμο κτλ) , και καθημερινά απο τους πελάτες μου !!!
Οι ώρες μου μέσα στο καφενείο , είναι γύρω στις 18 με 20 ώρες το 24ωρο !!!
Εχω χάσει την προσωπική μου ζωή , για να έχω σωστό μαγαζί και να είμαι εντάξει με τον κόσμο και την κοινωνία !!!
Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι , 1,30 καφέ , ούζο κρασί , 1,50 αναψυκτικο , 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια ,3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτις , για μεζεδάκι … αμισθί !!!
Με αυτά τα λεφτά , είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού , ( αγορά αγαθών , ενοίκιο , ΔΕΗ , νερό , τηλέφωνο , ίντερνετ , συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση , ΤΕΒΕ , εφορία , τέλη δήμου , επιμελητήριο , καθαριότητα , ανακαινίσεις … Λογιστή κτλ ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο !!!
ΓΊΝΕΤΑΙ ????????!!!!!!!!!!
Κάθε μέρα , είμαι υποχρεωμένος , να καθαρίζω το μαγαζί μου , τις τουαλέτες από την χρήση των πελατών μου και όχι μόνο , να προσέχω τα πράγματα που αφήνουν οι πελάτες μου , στον χώρο του μαγαζιού και στο ψυγείο , μέχρι να τα ξαναπάρουν , να προσέχω τους παππούδες , τις γιαγιάδες , τους άρρωστους και τα παιδιά και το πρωί , μέχρι να ανοίξουν τα ιατρεία , τα σχολεία , τα μαγαζιά και οι υπηρεσίες και το μεσημέρι μέχρι να ξαναφύγουν για τα χωριά ή τα σπίτια τους !!!
Έρχεται το κράτος και μου επιβάλει , φόρους για οτιδήποτε , μου επιβάλει προκαταβολή φόρου , μου επιβάλει να πληρώνω επιμελητήριο , χωρίς να έχω κανένα ώφελος , μου επιβάλει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ , του νερού και του τηλεφώνου , διπλάσια ή και παραπάνω χρέη , για να κάνουν κοινωνική πολιτική … αυτοι , με τα δικά μου χρήματα !!!
Μου επιβάλει να αγοράσω απο την τράπεζα , μηχάνημα … ΒΟS και να μου παίρνει τα χρήματα της δουλειάς μου η … ΤΡΑΠΕΖΑ … !!!!????
Μου επιβάλει να πληρώνω για τον δήμο , για ιατρική περίθαλψη , για σύνταξη , για δομές , για αστυνόμευση , για δικαιοσύνη , όταν αυτά είναι σχεδόν ανύπαρκτα και σχεδόν εξευτελισνενα , από το κράτος προς εμάς !!!
Κύριε κράτος :
Ποιος έλεγχος προς τις τράπεζες , όταν σε κάθε συναλλαγή με πελάτη , παίρνει προμήθεια από ένα ευρώ το λιγότερο και πάνω ???
Ποιος έλεγχος στις τράπεζες , που σου κλέβουν τα χρήματα απο τους λογαριασμούς , όταν είναι λίγα στο βιβλιάριο ή αργεί κάποιος να κάνει συναλλαγές μαζί τους ???
Ποιος έλεγχος προς τις τράπεζες , τα ταχυδρομεία , την ΔΕΗ , τον ΟΤΕ , την εφορία , που δεν έχουν τουαλέτες για το κοινό , που δεν έχουν πάρκιν για τους πελάτες , που δεν έχουν πρόσβαση για ΑΜΕΑ ή καροτσάκια μικρών παιδιών , που δεν προσφέρουν καθίσματα … ούτε νερό στους ανθρώπους που περιμένουν με τις ώρες και πολλές φορές δεν εξηπηρετουνται ???
Ποιος έλεγχος στις υπηρεσίες , για την συμπεριφορά πολλών υπαλλήλων ???
Ποιος έλεγχος στα νοσοκομεία και στην συμπεριφορά πολλών γιατρών ???
Ποιος έλεγχος στην εφορία , που είναι το ΜΟΟΟΝΟ δημόσιο ταμείο και αν θέλεις να πληρώσεις κάτι , σε στέλνει στις … τράπεζες , για να πληρώσεις και την προμήθεια ???
Και αν θέλεις κάποιο χαρτί σε στέλνει σε … λογιστές , για να πληρώσεις και εκεί ???!!!!
Ποια η θέση του κράτους , όταν εγώ έχω ένα σπίτι με δάνειο και δεν έχω την κυριότητα του σπιτιού , αλλά την έχει η τράπεζα , να πληρώνω εγώ ΕΝΦΙΑ ???
Όταν η τράπεζα βγάζει σε πληστηριασμο ένα σπίτι , για μη καταβολή των δόσεων , δεν πρέπει ο δανειολήπτης , να πάρει πίσω ένα μέρος από τα χρήματα που έχει δώσει στην τράπεζα ?!?
Γιατί κύριε κράτος , με στέλνεις υποχρεωτικά στον στρατό , ( και έτσι πρέπει ) , όταν βγω στην σύνταξη , δεν μου τον θεωρείς εργασιμο και συνταξιοδοτισιμο , αυτόν τον χρόνο , αλλά με βάζεις να … πληρώσω για να τον κατοχυρώσω ???
Το ίδιο κάνεις στους βουλευτές ???
Ποιος ο έλεγχος του κράτους , προς τους ελεγκτές και τις συμπεριφορές τους ???
Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμείς , κακούς ελέγχους και κακές συμπεριφορές κάποιων ???
Κύριε κράτος :
Κύριοι τουουου … κράτους :
Ελάτε λίγο στην θέση μας !!!
Κοιτάξτε λίγο τον άνθρωπο … τον καααθε εργαζόμενο σαν … ΑΝΘΡΩΠΟ !!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ !!!
Το Σύνταγμα λέει ότι: ” Οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους και απέναντι στους νόμους” !!!
ΠΟΟΟΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ????
Και τι κάνετε εσείς οι κυβερνώντες , όλων των εποχών , για αυτό ???