Αρχική Ν. Αρκαδίας Δράση για δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτα οργανώνει ο Δήμος Τρίπολης!

Δράση για δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτα οργανώνει ο Δήμος Τρίπολης!

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης οργανώνει δράση δωρεάν  στειρώσεων που θα υλοποιηθεί στις 23 και 24 Νοεμβρίου, από την μη κερδοσκοπική οργάνωση ” Save a Greek Stray ” που απαρτίζεται από εθελοντές κτηνιάτρους. Ο Δήμος καλεί όλους τους πολίτες που φροντίζουν αδέσποτα να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα προκειμένου να περισυλλεχθουν και να στειρωθουν συνολικά 150 αδέσποτα σκυλάκια. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6906734299 και 6932839363.

Είχε προηγηθεί ομόφωνη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης αποδέχτηκε το πρόγραμμα που θα παρέχει στο Δήμο δωρεάν η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Save α Greek Stray» για το χρονικό διάστημα από 18 έως 25 Νοεμβρίου 2019. Το πρόγραμμα Θα υλοποιηθεί από μία ομάδα 5 κτηνιάτρων και 10 εθελοντών συνεργατών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, οι οποίοι θα διαθέτουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα αφορά: 

• περισυλλογή, στείρωση, σήμανση και επανένταξη 150 θηλυκών αδέσποτων ζώων καθώς και 

• επισκέψεων σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου με σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών στην σχέση τους με τα αδέσττοτα ζώα.

Για την υλοποίηση των κτηνιατρικών ενεργειών της ανωτέρω περιγραφόμενης δράσης ο Δήμος έχει παραχωρήσει σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 736/2019 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, την χρήση των εγκαταστάσεων δημοτικού χώρου δύο συνεχόμενων αγροτεμαχίων συνολικής έκτασης 5.823,28 που έχει μισθώσει στην Τ.Κ. Νεστάνης για την δημιουργία χώρου καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Λαγός διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση έρχεται ως συμπλήρωση της αποφάσεως στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η εκτίμηση είναι ότι από αυτές τις δωρεάν υπηρεσίες, ο Δήμος θα εξοικονομήσει έως και 100.000 ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Save a Greek Stray, είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.