Αρχική Ν. Αχαΐας Με έναν γιατρό έχει «ξεμείνει» το αιματολογικό τμήμα νοσοκομείου της Πάτρας

Με έναν γιατρό έχει «ξεμείνει» το αιματολογικό τμήμα νοσοκομείου της Πάτρας

Εξυπηρετεί καθημερινά γύρω στους 50 ασθενείς

Εν αναμονή της πρόσληψης του επικουρικού γιατρού βρίσκονται στο αιματολογικό τμήμα του Αγίου Ανδρέα, προκειμένου η δομή του νοσηλευτικού ιδρύματος να ενισχυθεί σε προσωπικό. 

Μέχρι τώρα το αιματολογικό τμήμα λειτουργεί με μόλις ένα γιατρό, που ταυτόχρονα είναι και ο διευθυντής του. Το πρόβλημα ξεκίνησε να υφίσταται από τον Δεκέμβρη του 2018 όταν οι δύο γιατροί που συμπλήρωναν μαζί με τον διευθυντή τη σύνθεση του τμήματος μετακινήθηκαν σε άλλες δομές της δημόσιας υγείας. 

Έτσι, το αιματολογικό τμήμα είναι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο με μόλις ένα γιατρό, ο οποίος σε περίπτωση που πάρει άδεια, αναγκαστικά κλείνει και το τμήμα. Άρα, η λειτουργία του κρέμεται από μία κλωστή. Ωστόσο, μέχρι ώρας δεν έχει προκύψει κάποια σοβαρό πρόβλημα δυσλειτουργίας χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες του γιατρού και διευθυντή που έχει απομείνει. 

Όμως το πρόβλημα της υποστελέχωσης ενός τόσο σημαντικού τμήματος παραμένει και πρέπει να αντιμετωπιστεί.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια έχει προχωρήσει στην προκήρυξη μιας θέσης για την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού στο αιματολογικό τμήμα, όμως, οι διαδικασίες αυτές συνήθως καθυστερούν. 

Πρόκειται για ένα τμήμα που από τις αρχές του 2019 έχει αντιμετωπίσει 8.000 περιστατικά, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούν σοβαρές αιματολογικές ασθένειες, ενώ καθημερινά εξυπηρετεί γύρω στους 50 ασθενείς. Κατά συνέπεια, είναι αναγκαία η ενίσχυση του τμήματος, αφού η οποιαδήποτε δυσλειτουργία του θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων αυτών. 

Πηγή: patrasevents.gr