Αρχική Eπικαιρότητα Σοκ! Αυτο ειναι το παιχνίδι πνιγμού που έπαιζε ο 12χρονος (βίντεο)

Σοκ! Αυτο ειναι το παιχνίδι πνιγμού που έπαιζε ο 12χρονος (βίντεο)


Σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή του διέτρεξε ένα 12χρονο αγόρι, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, μετά από «παιχνίδι αναπνοής» που έπαιζε με φίλους του στο Γυμνάσιο Λουτρακίου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο 12χρονος μαθητής έχασε τις αισθήσεις του και λιποθύμησε όταν έπαιζε με φίλους το “παιχνίδι του πνιγμού”…

Τι είναι το παιχνίδι του πνιγμού

Τους τελευταίους μήνες μια άκρως επικίνδυνη «μόδα» έχει κάνει την επανεμφάνισή της στο διαδίκτυο.

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο που έχουν τραβήξει οι ίδιοι και στα οποία φαίνεται να πνίγουν/στραγγαλίζουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, ή ο ένας τον άλλο, προκειμένου να νιώσουν για μερικά δευτερόλεπτα μια αίσθηση «ευφορίας», προτού λιποθυμήσουν.

Το ονομάζουν «παιχνίδι του πνιγμού» (The Choking Game) και σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία 10ετία σχεδόν 900 άτομα έχουν πεθάνει από αυτό, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι άτομα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΠΝ) στα πρώτα τρία λεπτά στραγγαλισμού βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη, η ισορροπία και το κεντρικό νευρικό σύστημα παραλύουν. Λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά το άτομο πεθαίνει.

Για όσους επιζούν, η παρατεταμένη στέρηση του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι γνωστό ότι προκαλεί κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, και αιμορραγίες στα μάτια.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΚΕΠΝ το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο και εν δυνάμει θανατηφόρο «παιχνίδι» είναι άντρες έφηβοι.

https://youtu.be/ocf9aaIXsBg

Προηγούμενο άρθροΖημιές από τη νυχτερινή καταιγίδα και τους θυελλώδεις νοτιάδες στο Τολό
Επόμενο άρθροΑ.Γκιολης: Χρόνια πολλά στην πολεμική μας αεροπορία, χρόνια πολλά στον Αρχάγγελο Μιχάηλ και Γαβριηλ!