Αρχική Eπικαιρότητα Νέες χρεώσεις στα διόδια- Δείτε τις αλλαγές

Νέες χρεώσεις στα διόδια- Δείτε τις αλλαγές


Στην τελική ευθεία για τις χιλιομετρικές χρεώσεις των διοδίων βρίσκεται η Ολυμπία Οδός.

Το νέο αυτό σύστημα είναι βασισμένο στην αναλογική χιλιομετρική χρέωση που βελτιώνει το υφιστάμενο ζωνικό σύστημα με τους συμβατικούς σταθμούς διοδίων κάνοντας προσθήκη ηλεκτρονικών πυλών σε στρατηγικά σημεία.

Αυτό θα δημιουργήσει το λεγόμενο υβριδικό σύστημα, δηλαδή ένα μικτό σύστημα που η αναλογική χρέωση θα απευθύνεται στους χρήστες e-pass και η ζωνική (σημερινή) χρέωση στους χρήστες με μετρητά.

Ο εξοπλισμός θα τοποθετηθεί στις εισόδους και εξόδους 13 ανισόπεδων κόμβων της Ολυμπίας Οδού, οι οποίοι είναι οι εξής: Α/Κ Νέας Περάμου. Α/Κ Μεγάρων. Α/Κ Πάχης. Α/Κ Αγίων Θεοδώρων. Α/Κ Λουτρακίου Α/Κ Επιδαύρου. Α/Κ Ζευγολατιού. Α/Κ Κιάτου. Α/Κ Δερβενίου. Α/Κ Ακράτας. Α/Κ Καλαβρύτων. Α/Κ Σελιανίτικων. Α/Κ Δρεπάνου.

Στα Μέγαρα, το Λουτράκι, την Επίδαυρο και τα Σελιανίτικα θα κατασκευαστούν τέσσερα νέα κτήρια υποστήριξης, ενώ στους υπόλοιπους κόμβους ο εξοπλισμός θα υποστηρίζεται από τα κτήρια των αδειοδοτημένων πλευρικών σταθμών διοδίων.

Ο εξοπλισμός θα αποτελείται από αισθητήρες, κάμερες και κεραίες τεχνολογίας DSRC για την ανάγνωση των πομποδεκτών. Θα υπάρχουν κάμερες καταγραφής της πινακίδας του οχήματος για την ταυτοποίηση του χρήστη σε περίπτωση μη ανάγνωσης πομποδέκτη και μη παροχής πίστωσης, αλλά και κάμερες βίντεο γενικού πλάνου ως εφεδρεία σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η ταυτοποίηση κάποιου οχήματος.

Προηγούμενο άρθροΗμέρα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μηχανικοί, οι «αφανείς» ήρωες των αιθέρων
Επόμενο άρθροΟ Χριστος Δημας καλεσε τον αμερικανό πρέσβη στην Κορίνθια