Αρχική Eπικαιρότητα Ν.Νικας: Διεκδικώ την ψήφο των μηχανικών, γιατί η νέα γενιά έχει ζήσει...

Ν.Νικας: Διεκδικώ την ψήφο των μηχανικών, γιατί η νέα γενιά έχει ζήσει τα 560 €, οφείλει να βγει μπροστά και να αλλάξει τα πράγματα! Σ αυτή τη γενιά ανήκω κ εγώ!

Οι εκλογές του ΤΕΕ την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ήταν θέμα συζήτηση κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υποψήφιο στην Παράταξη ΔΚΜ, Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, Νικόλαο Νικα και τον Ευθύμιο Καππο στην Εκπομπή Πελοπόννησος Σημερα.

“Ν. Νικας: Η νέα γενιά εχει ζήσει κρίση και τα 560 €, και πρέπει να βγει μπροστά να αλλάξει τα πράγματα, σ αυτή τη γενιά ανήκω κ εγω!

Ο Νικόλαος Νικας με χαμηλό προφίλ και έντονες φιλοδοξίες για το επάγγελμα του και το μέλλον τον μηχανικών, απαντα σε ολα τα ερωτήματα, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο.

– Ποιες ειναι οι προϋποθέσεις των εκλογών αυτών κ. Νικα;

“Οι εκλογές ειναι την Κυριακή 7 το πρωί με 7 το απόγευμα, μπορούν να ψηφίσουν 107.000 μέλη που ειναι διπλωματούχοι μηχανικοί σε όλη την Ελλάδα. Στην Πελοποννησο ο κάθε μηχανικός θα ψηφίσει σε 5 κάλπες, οι 3 αφορούν το Πανελλαδικο και οι 2 το τοπικό.

– Μπορούν να ψηφίσουν σε κάθε πρωτεύουσα των νόμων ή πρέπει να πάνε στην Τρίπολη;

“Σε κάθε πρωτεύουσα, στην ιστοσελίδα https://web.tee.gr υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για τον κάθε μηχανικό ξεχωριστά, που μπορει να ψηφίσει.

– Ποσες παρατάξεις συμμετέχουν και πως λέγεται η δίκη σας παράταξη;

“Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές παρατάξεις αναλογα με την κάλπη. Στο Πανελλαδικο ειναι 15-20 παρατάξεις, στο τοπικό λίγο λιγότερες.

Εγω συμμετέχω με την ΔΚΜ, την Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, πρόκειται για την παράταξη του νυν προέδρου Γ. Στασινού. Κατέβηκα για πρώτη φορά πριν 3 χρόνια το 2016, εύχομαι οι συνάδελφοι μου να με τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους και να εκλεγώ ξανά..

– Στο ψηφοδέλτιο πόσους σταυρούς μπορούν να βάλουν κ. Νικα;

“Ο κάθε Πελοποννήσιος Μηχανικός μέχρι 3 στο εντός και 3 στο εκτος. Το Πανελλαδικο ψηφοδέλτιο ειναι χωρισμένο σε Περιφέρειες αναλογα με την περιοχή βαζεις συγκεκριμένο αριθμό ψήφων σε υποψήφιους εντός της περιοχής και εκτός.

• Σκοπός ειναι να πάνε να ψηφίσουν οι μηχανικοί, την προηγούμενη φορά από τους 107.000 πήγαν στην κάλπη οι 32-33 χιλιάδες..

• Μπορει να ψηφίσει οποιοδήποτε μηχανικός διπλωματούχος που ειναι εγγεγραμμένος στο ΤΕΕ, ανεξαρτήτως αν είναι ταμειακώς εντάξει..

• Αν κάποιος μηχανικός εχει δηλώσει για παράδειγμα έδρα τη Ζάκυνθο και δουλεύει στην Πελοποννησο μπορει με μια υπεύθυνη δήλωση, στην εφορευτικη επιτροπή να ψηφίσει στην Πελοποννησο. Δεν ειναι αναγκαίο να πάει στον τόπο του. “

– Τι λένε τα προγνωστικά και ποτε θα έχουμε αποτελέσματα;

“Τα προγνωστικά θα βγουν απευθείας πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σύστημα όπου σκανάροντας τα ψηφοδέλτια απευθείας από την εφορευτικη επιτροπή και ενημερώνεται το κεντρικό σύστημα στην Αθήνα. Αποτελέσματα θα έχουμε την ίδια μέρα, σταυροδοσίας την επόμενη μέρα.

– Γιατι να ψηφίσουν ΔΚΜ και να προτιμήσουν τον Νίκο τον Νικα;

“Το 2016 υπήρχε ένα πολυ υποβαθμισμένο ΤΕΕ στα μάτια των μηχανικών, θεωρούσε ο μηχανικός οτι το ΤΕΕ δεν κανει κάτι γι αυτόν..

Τα τελευταία 3 χρόνια που ειναι πρόεδρος ο Γιωργος ο Στασινός υπάρχει μεγάλη αλλαγή πραγμάτων:

• Διεκδικήσαμε πολλά πράγματα όπως το ONEclickLIS, τον ενιαίο ψηφιακό χάρτη.

• Διεκδικήσαμε δημιουργία και ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής γης.

• Αναστολή ΦΠΑ σε ολα τα νεόδμητα ακίνητα.

Μια σειρά πραγμάτων με στόχο ο τεχνικός κόσμος να αποκτήσει νέες δουλειές, φέρνοντας και τα ηλεκτρονικά συστήματα.

– Γιατι να προτιμήσει κάποιος μηχανικός των Νίκο τον Νικα;

“Το ψηφοδέλτιο της ΔΚΜ απαρτίζεται από 250 ισάξιους συναδέλφους, τον Νίκο τον Νικα να τον προτιμήσουν γιατι η νέα γενιά που εχει ζήσει την κρίση και τα 560 € πρέπει να βγει μπροστά και να αλλάξει τα πράγματα..

Σ αυτή τη γενιά ανήκω και εγω! “

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/ZKwqeBTcdpU