Αρχική Eπικαιρότητα 7.500 κεραυνοί έπεσαν την Πέμπτη- Έρχεται νέο κύμα με σφοδρές καταιγίδες

7.500 κεραυνοί έπεσαν την Πέμπτη- Έρχεται νέο κύμα με σφοδρές καταιγίδες

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις προηγούμενες ώρες τόσο το λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και άλλα μέρη της χώρας, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα  κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε τουλάχιστον είκοσι περιπτώσεις για απάντληση συσσωρευμένων υδάτων σε σπίτια και δρόμους. 

Τη δορυφορική εικόνα της κακοκαιρίας έδωσε ο μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται την Πέμπτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν το μεσημέρι και την Αττική. 

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα σημειώθηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού, οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (κόκκινες κουκίδες) καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.