Αρχική Ν. Λακωνίας Ποινή-χάδι από τη Μητρόπολη Μάνης στον παπά που κατηγορείται για παιδεραστία

Ποινή-χάδι από τη Μητρόπολη Μάνης στον παπά που κατηγορείται για παιδεραστία

Με μια λιτή ανακοίνωση απαντά η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σχετικά με τον ιερέα που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά συστηματικά επί τρία χρόνια 12χρονη στη Μάνη. «Ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις» σημειώνει, ενημερώνοντας ότι επί της ουσίας ο ιερέας παραμένει κληρικός και το ιερατικό του αξίωμα διατηρείται ανέπαφο, ενώ δεν αναφέρει καν αν είναι προσωρινή ή μόνιμη απόφαση.

Για την υπόθεση του παπά από το χωριό Οχιά της ανατολικής Μάνης που κατηγορείται ότι κακοποιούσε σεξουαλικά συστηματικά επί τρία χρόνια 12χρονο κοριτσάκι τοποθετήθηκε η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, ανακοινώνοντας της «ποινή» που του επιβλήθηκε βάσει των «εκκλησιαστικών ποινικών διατάξεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση όπως δημοσιεύθηκε στο lakonikos.gr, η Ιερά Μητρόπολη Μάνης αποφάσισε να θέσει τον κληρικό σε αργία, χωρίς να διευκρινίζει αν είναι μόνιμη η προσωρινή η ποινή. Έτσι, ο ιερέας παραμένει κληρικός και το ιερατικό του αξίωμα διατηρείται ανέπαφο.

Αναλυτικά, ολόκληρη η ανακοίνωση: Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν κληρικό της, ανακοινώνει ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία, σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές ποινικές διατάξεις.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο ιερέας έχει συλληφθεί και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση. Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στην φροντίδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

«Ακόμα και σήμερα αναρωτιόμαστε» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού: «Ως πότε ένα Παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για την φρίκη που περνάει αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει; Ως πότε ένα Παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για Παιδιά δικαστήρια βιώνοντας ξανά και ξανά την Κακοποίηση; Ως πότε ένα Παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει;»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση τοποθετήθηκε λίγες ώρες πριν και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι είναι οργισμένος «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού». Δήλωσε ότι θα ευχόταν όλα αυτά να μην ισχύουν, αλλά πλέον η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει για την υπόθεση.