Αρχική Ν. Λακωνίας Συνελήφθη ιερέας που βίαζε 12χρονη στη Μάνη!

Συνελήφθη ιερέας που βίαζε 12χρονη στη Μάνη!

Σοκ από την αποκάλυψη ότι ιερέας από το χωριό Οχιά της Μάνης βίαζε 12χρονη κόρη της βουλγάρας γυναίκας με την οποία ο ιερέας συζούσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας που είναι ένας ιδιαίτερος, θα λέγαμε ιδιόρυθμος άνθρωπος, ίσως και προβληματικός με τα αρχικά του να είναι Ν. Σ., είναι χήρος με 5 παιδιά. Σήμερα συζεί με την μητέρα του ανήλικου κοριτσιού.
Ο 57χρονος ιερέας φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το 12 ετών, κοριτσάκι από την ηλικία των εννέα ετών. Κάτοικοι κάνουν λόγο για έναν αλκοολικό άνδρα, που χτυπούσε την ανήλικη ανάλογα με τις ορέξεις του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν έφθασε στο Χαμόγελο του Παιδιού το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του ιερέα στις 22 Οκτωβρίου, ενώ άμεσα προχώρησε η προανάκριση και η απολογία του. Έχει οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης, όπου θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη δίκη του.
Οπως είναι φυσικό ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να μην γνώριζε η τοπική κοινωνία. Συνήθως όμως οι κλειστές κοινωνίες κωφεύουν. Ωστόσο η περίπτωση του συγκεκριμένου ιερέα φέρει στο προσκήνιο έναν μεγάλο αριθμό με ευτράπελα για ιερείς της Μάνης και αναμοχλεύει μια παλιά ιστορία σύμφωνα με την οποία υπήρξε εποχή που είχαν χειροτονηθεί ιερείς στη Μάνη άτομα που δεν είχαν τις στοιχειώδεις προύποθέσεις, τουναντίον. Να θυμίσουμε άλλωστε και την λαϊκή αποτύπωση της ρήσης του μακαριστού Μητροπολίτη Γυθείου Σωτηρίου που είχε εκφράσει την ανάγκη ο Θεός να τον κρίνει αυστηρά για όλα εκτός από το ποιούς έκανε ιερείς στη Μάνη, εννοώντας ότι υπήρξαν και ατυχείς επιλογές.
Για να γυρίσω στην υπόθεση να πω ότι ΜΜΕ και κοινωνία παρακολουθούν από κοντά το θέμα διερευνώντας και άλλες πιθανές αξιόποινες πράξεις του ιερέα, που μπορεί να μην αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των μανιατών αλλά δεν ωστόσο δεν ξάφνιασε τους Μανιάτες αφού όπως λένε συγχωψριανοί «επι τη εμφανίσει σε προβλημάτιζε…».

Πηγή: newsbeast.gr