Αρχική Eπικαιρότητα Φρένο βάζει η κυβέρνηση στην ανεξέλεγκτη χορήγηση επιδόματος τέκνων

Φρένο βάζει η κυβέρνηση στην ανεξέλεγκτη χορήγηση επιδόματος τέκνων

Νέα κριτήρια για όλα τα επιδόματα των δικαιούχων που έχουν παιδιά, ενώ ειδικά για τους δικαιούχους του ΚΕΑ θα υπάρξει σύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα καθώς στην πλειοψηφία των επιδομάτων που χορηγούνται δίνονται αυξημένα ποσά σε όσους έχουν παιδιά και προκειμένου να μπει φρένο ανεξέλεγκτη επιδότηση, οι γονείς θα πρέπει να δηλώνουν το σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους.

Παράλληλα οι αιτούντες των επιδομάτων θα πρέπει να διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα την τελευταία 10ετία και όχι 5ετία που ισχύει μέχρι τώρα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς υπάρχει υπέρβαση του προϋπολογισμού του επιδόματος παιδιού και η αστοχία αυτή οφείλεται κυρίως στην ένταξη περίπου 85.000 δικαιούχων οικογενειών από τρίτες χώρες, κυρίως λόγω της μείωσης του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής στη χώρα, από 10 σε 5 χρόνια που προχώρησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο έλεγχος διαμονής του δικαιούχου και των εξαρτώμενων τέκνων του γίνεται αποκλειστικά από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων της τελευταίας 10ετίας των ιδίων ή των συζύγων ή των γονέων τους, εφόσον οι ίδιοι δεν ήταν υπόχρεοι φορολογικής δήλωσης.

Παράλληλα  για το ΚΕΑ, που θα μετονομαστεί σε Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα υπάρξει αναπροσαρμογή των κριτηρίων ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες) και θα επιδιωχθεί μεγαλύτερη στόχευση στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.

Προηγούμενο άρθροΔίκη Κοιλάδας: Άλλαξε την κατάθεσή της η αδελφή της μαύρης χήρας
Επόμενο άρθροΒίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της πτώσης του 45χρονου από τον 6ο όροφο