Αρχική Ν. Μεσσηνίας Νύχτα τρόμου στην Καλαμάτα

Νύχτα τρόμου στην Καλαμάτα

Η Αστυνομία έκανε 7 προσαγωγές νεαρών (όλοι ενήλικοι) το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Υπαπαντής στην Καλαμάτα, μετά από κλήσεις περίοικων στο 100, ότι γίνεται μεγάλη φασαρία.

Ενας 20χρονος από αυτούς συνελήφθη για εξύβριση αστυνομικού.

Τις παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιώνει και η Αστυνομία, ωστόσο μας απάντησαν αρνητικά όταν ρωτήσαμε αν οι καταγγελίες αφορούσαν και θορύβους σαν να σκάνε κροτίδες.

Οι περίοικοι πάντως επιμένουν ότι μεταξύ 11 με 2 τη νύχτα ακούγονταν επανειλημμένα τέτοιοι κρότοι – ενώ το ίδιο μετέφεραν στην “Ε” και κάτοικοι από νοτιότερες γειτονιές της Καλαμάτας, περιγράφοντάς μας ότι άκουγαν τους ήχους αυτούς σαν μακρινούς πυροβολισμούς μες στη νύχτα. Αυτοί οι ήχοι, μας είπαν οι ίδιοι άνθρωποι, ακούγονταν και τη νύχτα της Κυριακής. Κάτι το οποίο ανησύχησε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Υπαπαντής.

Οι περίοικοι, έτσι κι αλλιώς, πιστεύουν ότι αυτοί που επιμένουν να συγκεντρώνονται στην πλατεία παρά τις πρόσφατες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, δεν είναι απλά νεαροί οι οποίοι κάνουν το κέφι τους. Πολλώ δε μάλλον, λένε, δεν είναι αθώοι πιτσιρικάδες που… εκτονώνουν ενέργεια.

Και με την ευκαιρία, οι άνθρωποι επαναφέρουν επιτακτικά το αίτημα για την ενίσχυση του φωτισμού στην πλατεία Υπαπαντής – κάτι το οποίο, θυμίζουμε, έθεσε προς τη δημοτική αρχή Καλαμάτας και ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Πηγή: eleftheriaonline.gr