Αρχική Eπικαιρότητα Τρεις διαφορετικές εκπτώσεις έρχονται μέσα στον Νοέμβριο. Ποιες είναι, πότε αρχίζουν, τι...

Τρεις διαφορετικές εκπτώσεις έρχονται μέσα στον Νοέμβριο. Ποιες είναι, πότε αρχίζουν, τι προσέχουμε

Οχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις εκπτώσεις έρχονται τον Νοέμβριο, με τις λεγόμενες ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις να ανοίγουν την αυλαία, την 1η του μήνα, με διάρκεια έως τις 10 Νοεμβρίου.

Τη σκυτάλη παίρνει στη συνέχεια η Black Friday, στις 22 Νοεμβρίου, για να ακολουθήσει, λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 25 Νοεμβρίου, η Cyber Monday, που αφορά διαδικτυακές αγορές. Οι δύο τελευταίες εκπτώσεις είναι θεωρητικά 24ωρες, αλλά συνήθως οι προσφορές, τουλάχιστον για κάποιες επιχειρήσεις, διαρκούν περισσότερες μέρες, όπως έχει δείξει η εμπειρία.

Ενόψει των φθινοπωρινών εκπτώσεων ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα πρέπει να συμμορφώνονται με τις παρακάτω οδηγίες:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

-Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

-Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.