Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2019 στο Σκορπιό: Ενάρξεις ή Λήξεις;

Νέα Σελήνη Οκτωβρίου 2019 στο Σκορπιό: Ενάρξεις ή Λήξεις;

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στις 28 του μήνα,  στην 4ο κ’ 25 του Σκορπιού, στο ζώδιο  που  δίνεται «έμφαση»  αυτό το διάστημα,  αφού εκτός  του Ήλιου και της Σελήνης έχουμε και τον Ερμή με την Αφροδίτη να κινούνται στην ίδια θέση.  Διανύουμε μία περίοδο που  βγαίνουν στην επιφάνεια, σκοτεινά  και υποσυνείδητα συναισθήματα,  υπάρχουν  ξαφνικές αποκαλύψεις σε μεγάλα και βαθιά κρυμμένα μυστικά,  απρόσμενοι χωρισμοί, απροειδοποίητα τηλέφωνα και μηνύματα θα γίνουν σε μεγάλο ποσοστό η αιτία των αποκαλύψεων. Στις ανθρώπινες σχέσεις δεν θα λείψει το πάθος και η κτητικότητα (άξονας Ταύρου – Σκορπιού συνδέεται με αυτές τις έννοιες), οι ακραίες λεκτικές αντιπαραθέσεις-εκρήξεις, (πχ ενάρξεις παρακολουθήσεων).

Η συμμετοχή του Ουρανού από τον Ταύρο στη Νέα Σελήνη – σχηματίζει  όψη αντίθεσης –  κάνει ακόμα πιο απρόσμενες, σοκαριστικές τις εξελίξεις αλλά και τις ενάρξεις που θα γίνουν με αυτό το Φεγγάρι.

Την ημέρα της Νέας Σελήνης,  ο Άρης (η δράση  μας) είναι στον Ζυγό σχηματίζοντας την σκληρή όψη τετραγώνου με  τον «παγερό τιμωρό» Κρόνο και λίγες μέρες μετά με  τον βαθιά καταστροφικό αναγεννησιακό Πλούτωνα.  Άτομα κύρους κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν και όχι αθόρυβα αλλά σε διαστάσεις σκανδάλου ή  και διασυρμού. Ο πόνος, η δοκιμασία, ο θυμός, η εξάντληση αποθεμάτων ενέργειας , οι οριστικές ρήξεις θα δώσουν αυτό το διάστημα με τρόπο επώδυνο τα σκληρά τους μαθήματα.  Προσοχή πρέπει να δείξουμε σε κάθε μορφή δράσης, για αποφυγή ατυχημάτων, ζητήματα φυσικής κατάστασης θα απασχολήσουν αρκετό κόσμο.

Δε θα λείψουν όμως και οι ξαφνικές ενάρξεις  νέων «Ουράνιων» σχέσεων, όπου όμως  δε θα έχουν μεγάλη  διάρκεια στο χρόνο.

Προσοχή στο δίλλημα πως θα ξεπεράσουμε την εκάστοτε κατάσταση που θα μας βρει αποφεύγοντας τους εσφαλμένους τρόπους διαφυγής από την πραγματικότητα (αλκοόλ, ουσίες)

Στο στόχαστρο της Νέας Σελήνης και των δυσαρμονικών όψεων της θα βρεθούν ειδικά τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού του α’ δεκαημέρου ( Ταύροι-Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι) ή εκείνοι που έχουν προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στην 4 μοίρα.  Τα γεγονότα της Νέας Σελήνης έχουν  επιρροή  και κορύφωση για 15 μέρες (μέχρι τις 12/11 που γίνεται η Πανσέληνος στον Ταύρο).

Προβλέψεις ζωδίων για την Νέα Σελήνη 28/10 από την Βάσια Κόντη

Κριός

Οι Κριοί θα βρεθείτε αντιμέτωποι με δύο προκλήσεις αυτό το διάστημα. Η πρώτη πρόκληση είναι οικονομική και  αφορά τη διευθέτηση δανείων, κληρονομικών, λεφτά από δικαστήρια ή τρίτων. Αποφύγετε σημαντικές επενδύσεις ή και ρίσκα.  Η δεύτερη πρόκληση αφορά  τους κρυμμένους φόβους για  ζητήματα ψυχολογικά,  σεξουαλικά, παλιούς πόθους, παρεκκλίσεις. Οι Κριοί που έχετε γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο, αναμένετε να έχετε εντάσεις, κόντρες, ρήξεις σε σχέσεις, μα ιδιαίτερα σε συνεργασίες (ο κυβερνήτης σας ο Άρης σε σκληρές όψεις με Κρόνο και Πλούτωνα). Λύσεις μέσω διαλογισμού και αυτογνωσίας θα σας ωθήσει ως προς την λύση των θεμάτων που σας  απασχολούν με  αυτή τη Νέα Σελήνη.

Ταύρος

Η «σκληροπυρινική» Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στο ακριβώς απέναντι ζώδιο από το δικό σας. Ο κυβερνήτης του ζωδίου σας, η Αφροδίτη κινείται και αυτή στο ζώδιο του Σκορπιού έως 1/11.  Τα φλέγοντα ζητήματα για εσάς αυτό το διάστημα θα είναι οι σχέσεις, οι συνεργασίες, ο γάμος, όπου το νέο φεγγάρι φέρνει αιφνίδιες αναπροσαρμογές σε αυτούς τους τομείς.  Στα αισθηματικά σας τρικυμίες θα ταράξουν τα ήρεμα νερά που εξαιτίας ενός τυχαίου  ή απρόσμενου γεγονότος. Οι Ταύροι γεννημένοι των πρώτων ημερών, είναι πολύ πιθανό αυτό το διάστημα να σας  αναζωπυρωθεί υποσυνείδητα η τάση που ήδη έχετε για έλεγχο στις σχέσεις σας, για πολλούς από σας  κάποιοι  φόβοι σας θα βγουν αληθινοί! Η αυτοσυγκράτηση και η μη παρόρμηση που είναι ένα από τα προσόντα σας θα σας βοηθήσει για να πάρετε σωστές αποφάσεις.

Δίδυμοι

Με τη Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Σκορπιού,  θα σας απασχολήσουν θέματα που αφορούν την  καθημερινότητα, αλλά πιο ειδικά ζητήματα που συνδέονται με την εργασία ή και την φυσική σας κατάσταση.  Οι Δίδυμοι που έχετε γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο  , θα επικεντρωθείτε σε  τυχόν  προβλήματα/  προκλήσεις  σε αυτούς τους δύο τομείς. Θα χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε νέες συνθήκες ή το πρόγραμμά σας μπορεί να δεχθεί αλλαγές. Οι Δίδυμοι του 2ου δέχεστε πιο πιεστικές συνθήκες στα οικονομικά σας. Πιο προστατευμένοι από αυτό το ανατρεπτικό φεγγάρι είστε οι Δίδυμοι  του τρίτου δεκαημέρου διότι ο ευεργέτης πλανήτης Δίας βρίσκεται ακόμη απέναντι σας, προσφέροντας τύχη και προστασία μέσα από τις σχέσεις/ συνεργασίες σας. Είστε το ανάλαφρο και αέρινο ζώδιο που μέσω του πανίσχυρου επικοινωνιακού ταλέντου που διαθέτετε, μπορείτε να αντεπεξέλθετε στις προκλήσεις της εποχής.

Καρκίνος

Αν θα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ευνοημένοι εκπρόσωποι του ζωδιακού με  τη Νέα Σελήνη Σκορπιό  (ή μάλλον λιγότερο «τραυματισμένοι» ) αυτοί θα μπορούσαμε να πούμε ότι είστε εσείς  οι Καρκίνοι αλλά ποιοι συγκεκριμένα;  Φυσικά οι γεννημένοι του πρώτου δεκαημέρου που δεν βάλλεστε  σκληρά από κάποιον άλλον πλανήτη, ενώ είναι Νέα Σελήνη είναι αρμονική προς εσάς, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα δύο δεκαήμερα.  Το 1ο Δεκαήμερο του Καρκίνου  επικεντρώνεστε αυτό τον καιρό  στον έρωτα, τα φλερτ, την διασκέδαση, την δικτύωση, τα δημιουργικά σχέδια. Αναμένονται νέες ενάρξεις σε αυτούς τους τομείς,  αλλά χωρίς μεγάλη διάρκεια (εκτός από εξαιρέσεις που διακρίνονται μέσα από το του χάρτη σας). Οι γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο αναμένετε να δεχθείτε πιέσεις, προκλήσεις και σκληρά γεγονότα σε διαπροσωπικές σχέσεις – συνεργασίες.

 Λέων

Τα Λιοντάρια φημίζεστε για την σταθερότητα σε απόψεις, πεποιθήσεις καταστάσεις, αναμένεται λοιπόν αυτό το διάστημα με τη Νέα Σελήνη στο σκορπιό, να βρεθείτε κάπως «μετέωροι», οι αλλαγές στη ζωή σας μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ότι χάνετε την γη κάτω από τα πόδια σας. Οι απρόσμενες ανακατατάξεις  στο σπίτι  ή και στην οικογένεια θα αλλάξουν τη θαλπωρή και  θα διαταράξουν  την στασιμότητα σας αγαπητοί Λέοντες. Είσαστε ο «Βασιλιάς»του Ζωδιακού που επιθυμείτε να ζείτε αρχοντικά,  έτσι λοιπόν αυτό το διάστημα βγαίνετε από την βολή και τις συνήθειές σας. Μην ξεχνάτε ότι οι αλλαγές μας εξελίσσουν.  Από τη Νέα Σελήνη (28/10) και μετά,  γίνεται  η έναρξη μεγάλων αλλαγών που θα έρθουν στη ζωή σας, ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί στο 1ο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Το 2ο δεκαήμερο, αποφύγετε αυτό το διάστημα τις σκληρές αντιπαραθέσεις, δείξτε προσοχή στις μετακινήσεις σας και περιορίστε το στρες βρίσκοντας διεξόδους αποφόρτισης.

Παρθένος

Οι Παρθένοι είστε  οι σχολαστικοί και ερευνητικοί του ζωδιακού και με τη Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Σκορπιού,  θα επηρεαστείτε σε τομείς που συνδέονται με τον τομέα της επικοινωνίας.  Αυτό το διάστημα,  θα προκύψουν αιφνίδιες ειδήσεις, επικοινωνιακά τρικ, συμφωνίες που θα κλειστούν ξαφνικά κάτω από το τραπέζι, δεν θα λείψουν τα μυστικά και οι ίντριγκες.  Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξετε στις μετακινήσεις, στο όχημα, στα λόγια , αποφύγετε τις εξαπατήσεις ενώ θυμηθείτε ότι κάποια κρυφά σας σχέδια μπορεί να αποκαλυφθούν.  Όλα αυτά, αφορούν κυρίως το 1ο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Το 2ο δεκαήμερο, να αναμένετε προκλήσεις και πιέσεις στα οικονομικά.

Ζυγός

Η Νέα Σελήνη του μήνα, έρχεται για να δημιουργήσει αστάθειες στον τομέα των οικονομικών σας. Βασική σας ανάγκη αυτό το διάστημα είναι η εύρεση νέων πηγών εσόδων, οι ξαφνικές ανατροπές όμως σας χαλούν τα σχέδια. Το διάστημα αυτό εμφανίζονται έκτακτα έξοδα, ή προκύπτουν ανάγκες που πρέπει να καλύψετε και αυτό σας αποδιοργανώνει.  Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για οικονομικές επενδύσεις, προσπαθήστε να διατηρήσετε τις ισορροπίες λοιπόν ιδιαίτερα αν ανήκετε στο 1ο δεκαήμερο. Οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου είναι φανερό ότι ταλαιπωρήστε αυτό το διάστημα, με σκληρές ή και επώδυνες καταστάσεις που αφορούν το σπίτι, την προσωπική ζωή. Τα βάρη των ευθυνών σας εξαντλούν.

Σκορπιός

Ήρθε η στιγμή για τη μεγάλη μετάβαση και ιδού το ερώτημα για εσάς αγαπητοί Σκορπιοί :  Θα καταφέρετε να κάνετε μία νέα αρχή  ή  θα κρυφτείτε στις «υπόγειες στοές» κινώντας από εκεί  τα νήματα;Βαθιά και μεταμορφωτική θα είναι η Νέα Σελήνη από το ζώδιο σας, όπου τώρα θα κληθείτε να έρθετε αντιμέτωποι με απρόοπτες αλλαγές, που θα σας έρθουν από σχέσεις, συνεργασίες , λόγω τις αντίθεσης με τον Ουρανό.  Θα βρεθείτε όμως αντιμέτωποι και με τον ίδιο σας τον εαυτό, όπου θα πρέπει να αποφασίσετε ποιο δρόμο θα ακολουθήσετε, της συνείδησης και της ηθικής ή του συμφέροντος;  Με αυτό το Φεγγάρι αλλάζετε εσείς οι ίδιοι με τρόπο απότομο και εκκεντρικό.

Τοξότης

Ανήκετε στους αισιόδοξους εκπροσώπους του ζωδιακού, όμως δεν θα λείψουν και για εσάς κάποιες απογοητεύσεις αυτό το διάστημα. Η Ν¨εα Σελήνη από το Σκορπιό,   θα ενεργοποιήσει κρυφές φοβίες, ενοχές και μία θολή εικόνα του μέλλοντος. Ιδιαίτερα για τους γεννημένους στα μέσα του 2ου  δεκαημέρου εξαιτίας της επιρροής που δέχεστε από τον  Ποσειδώνα, θα έρθετε  αντιμέτωποι με τον άγνωστο εαυτό  σας, θα νιώσετε την μοναξιά,  είναι όμως μια μεγάλη ευκαιρία τώρα για εσάς  να ξεκαθαρίσετε  ποιοι θα πρέπει να είναι κοντά τους και ποιοι όχι. Στις καλές του στιγμές ο Τοξότης γίνεται πόλος έλξης για τους ανθρώπους, στα δύσκολα όμως ποιοι παραμένουν δίπλα του;  Δείξτε παραπάνω προσοχή σε κάποια άτομα του στενού κύκλου, ίσως ακόμα και κρυφοί εχθροί υποθάλπτουν καταστάσεις για να σας πηγαίνουν πίσω με τρικλοποδιές και εμπόδια.  Οι γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο δέχεστε μεγάλες πιέσεις και στα οικονομικά ας.

Αιγόκερως

Με τη Νέα Σελήνη από το ζώδιο του Σκορπιού,  κάποιοι στόχοι και μεγαλεπήβολα σχέδια  σας πέφτουν προσωρινά  στο κενό για εσάς τους Αιγόκερους! Το διάστημα αυτό  τονίζεται ο 11οος οίκος σας (φίλοι, κοινωνικές ομάδες, δικτύωση, προσδοκίες)  αλλά δε θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε  θετική αυτή τη Νέα Σελήνη για εσάς,  μιας και ο κυβερνήτης του ζωδίου σας ο Κρόνος συμμετέχει με δυσαρμονικές όψεις.  Μεγάλη προσοχή αυτό το διάστημα, σε βαρύγδουπες δηλώσεις διότι ότι τάξετε θα είναι αρκετά δύσκολο να το υλοποιήσετε και έτσι θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έρθετε σε ρήξη και σύγκρουση με άτομα που έρχεστε σε επαφή σε συλλογικούς χώρους, ομάδες, οργανισμούς. Αποσαφηνίστε τη θέση σας νωρίτερα πριν να είναι αργά και κληθείτε  να βρεθείτε αντιμέτωποι  με ανθρώπους να σας κατηγορούν. Οι γεννημένοι στο 2ο δεκαήμερο, έχετε κάποιες δοκιμασίες στην καριέρα ή και στο γάμο.

Υδροχόος

Είσαστε οι επαναστάτες, αντιδραστικοί αλλά σταθεροί σε απόψεις και καταστάσεις εκπρόσωποι του ζωδιακού. Με τη Νέα Σελήνη του μήνα, καλείστε να ακολουθήσετε το ρεύμα αλλαγών που σας επιβάλλεται και να κάνετε «στροφή» στην πορεία της καριέρας σας, ιδιαίτερα αν ανήκετε στο πρώτο δεκαήμερο. Δεν θα λείψουν και κάποιες απρόσμενες οικογενειακές καταστάσεις, θα γίνουν η αιτία να αλλάξετε πορεία ή να αναγκαστείτε να προβείτε σε δομικές αλλαγές ζωής.  Σημαντικό είναι αυτό το διάστημα να διατηρείτε και Plan B,δηλαδή να έχει και ένα δεύτερο εναλλακτικό πλάνο για την επαγγελματική σας πορεία, ώστε να ελιχθείτε όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Ιχθύς

Οι Ιχθύες  θα καταφέρετε εντέλει να βρεθείτε ευνοημένοι από τη Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου. Η θετική γωνία τριγώνου που σχηματίζει το φαινόμενο με το ζώδιο σας, δηλώνει ότι οι νέες ευνοϊκές ενάρξεις της περιόδου, αφορούν  την ανώτερη εκπαίδευση (θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ένα μεταπτυχιακό ή μία εξειδίκευση), την μεταφυσική, την αστρολογία ή ακόμα ζητήματα νομικά, θρησκευτικά ή και ιδεολογικά.  Οι γνωριμίες ή και τα μακρινά ταξίδια είναι μέσα στις προοπτικές της περιόδου.  Φυσικά θα πρέπει να επιστήσουμε την προσοχή για τυχόν υπερβολές για τους γεννημένους το 2ο  και το 3ο  δεκαήμερο, γιατί ο Δίας  από τη μία και ο Ποσειδώνας απ την άλλη έχουν την ιδιότητα της υπερβολής και της ουτοπίας αντίστοιχα.