Αρχική Eπικαιρότητα Από «κόσκινο» ΚΕΑ,επίδομα παιδιού,ενοικίου και αναπηρικά

Από «κόσκινο» ΚΕΑ,επίδομα παιδιού,ενοικίου και αναπηρικά

Το υπουργείο Εργασίας προχωρά στον έλεγχο όλων των δικαιούχων των επιδομάτων, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, στο Dikaiologitika News.

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου, σχεδιάζεται η δημιουργία του ενιαίου μητρώου δικαιούχων για καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων και τη δικαιότερη και πιο αποτελεσματική κατανομή των επιδομάτων.

Με το Μητρώο, θα καταγράφεται κάθε δικαιούχος ποιο ή ποια επιδόματα λαμβάνει και αν δικαιούται όλα αυτά τα επιδόματα εφόσον παίρνει πάνω από ένα επίδομα, ενώ στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει αναπροσαρμογή των δικαιούχων ώστε να δίνονται σε στοχευμένες ομάδες, όπως εκτιμάει το υπουργείο Εργασίας,.

Έτσι, το Ενιαίο μητρώο συνταξιούχων θα αφορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που σήμερα είναι Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου, το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γεννά και τα αναπηρικά διατροφικά επιδόματα.

Αναλυτικότερα:

-ΚΕΑ ή Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Θα υπάρξει ενίσχυση του προϋπολογισμού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά και καλύτερη στοχοθέτηση – κατανομή των επιδομάτων.Θα δοθει από το 2020 σε περισσότερους δικαιούχους καθώς θα αυξηθεί το ποσό από 760 εκατ. ευρώ που διατίθενται σήμερα σε 1 δισ. ευρώ. Στόχος της κυβέρνησης είναι το 0,5% του ΑΕΠ να διατίθεται για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα συνδυαστεί και με πρωτοβουλίες για εργασία. Ειδικότερα θα συνδυαστεί με οικονομικές πρωτοβουλίες, όπως η χορήγηση μικρών δανείων.

-Επίδομα γέννας: Επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ θα δοθεί από την 1.1.2020 σε όλους με εξαίρεση όσους έχουν πολύ υψηλά εισοδήματα. Παράλληλα θα υπάρξουν και μια σειρά μέτρων για την βοήθεια των νέων γονιών αλλά και την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.

-Επίδομα παιδιού : Θα συνεχιστεί η καταβολή του σε όλους τους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα.

-Επιδότηση ενοικίου: Θα καταβάλλεται κανονικά η επιδότηση ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους. Το προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου σήμερα έχει συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ απευθύνεται σε 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους.

-Επιδόματα αναπηρίας: Μέχρι τέλος του χρόνου προωθείται η καθολική εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την ηλεκτρονική καταγραφή των δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σήμερα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΌλες οι λεπτομέρειες για τον διακανονισμό οφειλών στη ΔΕΗ: Πότε χάνεται η ρύθμιση
Επόμενο άρθροΣυντάξεις Χηρείας: Αναδρομικά έως 1.160 ευρώ στους δικαιούχους