Αρχική Eπικαιρότητα Ανοίγει η πλατφόρμα για τις μετεγγραφές φοιτητών 2019 – Πώς θα κάνεις...

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις μετεγγραφές φοιτητών 2019 – Πώς θα κάνεις την αίτηση

Μετεγγραφές φοιτητών 2019: Δείτε αναλυτικά!

Την προσεχή Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 ανοίγει η πλατφόρμα για τις μετεγγραφές φοιτητών 2019, ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα θα δέχεται αιτήσεις για χορήγηση μετεγγραφής μέχρι και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο εν λόγω διάστημα θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:

  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σχετική εγκύκλιο, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

neolaia.gr

Προηγούμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο με θύμα 29χρονο – «Καρφώθηκε» σε δέντρο
Επόμενο άρθροΠώς θα χτίζεται το αφορολόγητο από το νέο έτος