Αρχική Ν. Αχαΐας Η Πατρών-Πύργου στην συνάντηση Καραμανλή-Βεστάγκερ

Η Πατρών-Πύργου στην συνάντηση Καραμανλή-Βεστάγκερ

Ως επιτυχημένη και παραγωγική χαρακτηρίζεται η πρώτη επίσημη συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με την Ευρωπαία Επίτροπο της Ε.Ε. , αρμόδια για την πολιτική Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ypodomes.com» στη συνάντηση υπήρξε θετικό κλίμα και από το Υπ.ΥΠΟΜΕ τέθηκαν επί τάπητος τα σημαντικά θέματα που αφορούν μεγάλα έργα υποδομής που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγινε ανάλυση των προτάσεων του Υπουργείου για έργα μεταξύ άλλων όπως το Πάτρα-Πύργος, το βόρειο τμήμα του Ε65 το Αεροδρόμιο στο Καστέλι και το Θριάσιο Πεδίο.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει ακόμα μία συνάντηση καθώς υπάρχουν σημεία που χρίζουν λεπτομερούς προσέγγισης που θα πρέπει να επεξεργαστούν στο Υπουργείο και να δοθούν στην Ευρωπαία Επίτροπο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αυτό ήταν ένα πρώτο βασικό βήμα καθώς η κ.Βεστάγκερ έχει πλέον γνώση για τις προθέσεις του Υπουργείου Υποδομών και οι συζητήσεις από εδώ και πέρα θα κινούνται βάσει των σχεδιασμών που προωθεί ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

Το σημαντικό που μπορεί να εξαχθεί από την συνάντηση είναι πως υπήρξε μία αμοιβαία κατανόηση για την υλοποίηση των οδικών έργων καθώς θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο το επίπεδο της οδικής ασφάλειας ενώ υπήρξε θετική ανταπόκριση και για τα υπόλοιπα θέματα.