Αρχική Eπικαιρότητα «Ταφόπλακα» και επίσημα στην υπογειοποίηση του τρένου δια στόματος Κώστα Αχ. Καραμανλή

«Ταφόπλακα» και επίσημα στην υπογειοποίηση του τρένου δια στόματος Κώστα Αχ. Καραμανλή

Τέλος στην υπογειοποίηση  του τρένου  από Καστελόκαμπο μέχρι Πάτρα, έβαλε στη διάρκεια τοποθέτησής του στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, ο υπουργός μεταφορών και υποδομών Κων. Αχ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΚΙΝΑΛ τα οποία συμμετέχουν στην επιτροπή ανέφερε, «πως 20 χρόνια δεν υπάρχει καμία υπογειοποίηση της Πάτρας, δηλώνοντας παράλληλα πως κάποιοι κοροϊδεύουν τον κόσμο της Πάτρας. Πρόσθεσε δε πως το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε βρει λύση , προκειμένου να γίνει υπογειοποίηση σε μήκος  1 χιλιομέτρου και όχι 5, γιατί  5 χιλιόμετρα δεν είναι απλή υπογειοποίηση αλλά μετρό , που σημαίνει κόστος 1 δις.

Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής τόνισε : «Ποιος θα το πληρώσει»; , για να απαντήσει. «Οι πατρινοί; ΟΧΙ ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΠΗΓΑΊΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΝΑ ΖΗΤΉΣΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΈΛΕΓΑΝ;  ΘΑ ΣΤΟ ΧΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ; Ε ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ»

Ο Κ. Καραμανλής κατέληξε λέγοντας, » Ας σταματήσει επιτέλους η πολιτική κοροϊδία…»

Το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση του έργου της υπογειοποίησης από τα ευρωπαϊκά ταμεία, και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν πόροι για την πραγματοποίηση της υπογειοποίησης από άλλα ταμεία, αυτομάτως αυτό σημαίνει – για πρώτη φορά  ακούγεται επίσημα – πως υπογειοποίηση δεν θα γίνει ή τουλάχιστον δεν θα γίνει από το ύψος της Κανελλοπούλου και μετά . Στην καλύτερη περίπτωση κάτι τέτοιο θα αφορά μήκος 1 χιλιομέτρου και μόνο για μέσα στην πόλη.