Αρχική Eπικαιρότητα Ε. Τσακαλώτος: Η μείωση φόρων πρέπει να είναι πολύ πιο ισορροπημένη

Ε. Τσακαλώτος: Η μείωση φόρων πρέπει να είναι πολύ πιο ισορροπημένη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών», επισημαίνει ο τομεάρχης Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλωτος, σχολιάζοντας την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum.

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του κ. Τσακαλώτου έχει ως εξής:

ADVERTISING

«Από την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη στο Athens Democracy Forum καταλάβαμε τα εξής:

1.,Ότι με μαγικό ραβδί μπορείς να μετατρέψεις προς το τέλος της χρονιάς ένα δημοσιονομικό κενό σε πλεόνασμα χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση ούτε από την πλευρά των εσόδων ούτε από την πλευρά των δαπανών.

2. Ότι, παρά τα όσα έλεγε για το κοινωνικό μέρισμα (φιλοδωρήματα, δωράκια κ.λπ.) τώρα καταλαβαίνουμε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι σημαντική παρέμβαση «για τη στήριξη των ασθενέστερων».

3. Ότι η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης εξαρτάται αποκλειστικά από το ύψος των φορολογικών συντελεστών και δεν χρειάζεται ενισχυμένους ελέγχους. Οι συνήθεις φοροφυγάδες μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού θα έχουν παγώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει σε μια πολύ περισσότερο ισορροπημένη πολιτική στοχευμένης μείωσης των φόρων και αύξησης των κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών, γιατί μόνο όταν οι πολίτες αισθάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη που θα επιτρέπει την ικανοποίηση των αναγκών τους, μπορούμε να προσδοκούμε και σε αυξημένη φορολογική συμμόρφωση».

Πηγή: zougla.gr