Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονίζουν οι Τούρκοι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο ναυάγιο

Συγκλονίζουν οι Τούρκοι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους στο ναυάγιο

Για τις τραγικές στιγμές που έζησαν νωρίς το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου όταν ανετράπη ανοιχτά των Οινουσσών η βάρκα στην οποία επέβαιναν μίλησαν οι Τούρκοι πρώην δικαστές Φατμά και Νασίρ Ισίκ που έχασαν τα δύο τους παιδιά στο ναυάγιο.

Οι δύο δικαστές εγκατέλειψαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τις διώξεις Ερντογάν στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Αναγκάστηκαν να πληρώσουν 7.000 ευρώ στα κυκλώματα των διακινητών στο Αιγαίο. Όμως, ο θάνατος παραμόνευε.

«Ήταν πολύ τρομακτικό. Η θάλασσα ήταν πολύ σκοτεινή τα παιδιά μας έφυγαν από τα χέρια μας και πέθαναν», λέει η Φατμά Ισίκ στο Euronews. «Τα παιδιά δεν ήταν πουθενά. Μια δύο φορές κολύμπησα γύρω από τη βάρκα. Δεν μπορούσα να βρω τα παιδιά. Πιαστήκαμε από τη βάρκα. Ήμασταν σε κατάσταση σοκ» αναφέρει ο σύζυγός της.

«Δεν μπορούσαμε να ζήσουμε, να βρούμε δουλειά, φοβόμασταν μήπως συλληφθούμε γι αυτό κάναμε το ταξίδι. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σκεφτόμουν τον μικρό Αϊλάν. Σκεφτόμουν μήπως πάθαιναν το ίδιο και τα δικά μου παιδιά. Δυστυχώς, είχαν την ίδια τύχη. Εύχομαι να μην πεθάνουν άλλα παιδιά», λέει από την πλευρά της η Φατμά Ισίκ.

Στο τραγικό ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους συνολικά πέντε παιδιά και δύο γυναίκες από την Τουρκία.

Τα θύματα ετάφησαν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Χίο. Οι επιζώντες της τραγωδίας κατέθεσαν αιτήσεις για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα με τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Προηγούμενο άρθροΑχαϊα: Το τρένο… νέκρωσε το ΒΑΝ στη Ροδινή
Επόμενο άρθρο20 λεττά θα κοστίζει από Δευτέρα η διέλευση έξω από τραπεζικά καταστήματα