Αρχική Ν. Λακωνίας Το 2024 θα είναι έτοιμο το νέο Νοσοκομείο της Σπάρτης

Το 2024 θα είναι έτοιμο το νέο Νοσοκομείο της Σπάρτης

Στο νέο Νοσοκομείο Σπάρτης και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει «το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία και κατ’ επέκταση στους Έλληνες Πολίτες τον Δεκέμβριο του 2024».

Πιο αναλυτικά, το ΙΣΝ, στην τακτική ενημέρωση που δημοσιεύει στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του για διασφάλιση διαφάνειας και άμεσης και αναλυτικής πληροφόρησης των πολιτών, αναφέρει για το Νοσοκομείο Σπάρτης τα εξής:

«Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Προέδρου του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλου, για την πρόθεση του ΙΣΝ να προχωρήσει σε δωρεά για τη δημιουργία νέου Γενικού Νοσοκομείου στη Σπάρτη, στο πλαίσιο σημαντικής πρωτοβουλίας για την περαιτέρω ενίσχυση της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, έχει δρομολογηθεί σειρά ενεργειών για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του έργου.

Ως επόμενο βήμα προβλέπεται η κύρωση της τροποποίησης της κύριας Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του ΙΣΝ και του ΕΔ, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ένταξη στην Πρωτοβουλία για την Υγεία της κατασκευής και εξοπλισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ.

Παράλληλα, έχει συσταθεί και συγκροτηθεί η αρμόδια ομάδα διαχείρισης του έργου. Η σύνθεση της ομάδας είναι ίδια με αυτήν που έχει αναλάβει τον συντονισμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση των έργων υποδομών στην Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, και αποτελείται από εκπροσώπους του αρχιτεκτονικού γραφείου RPBW και του ελληνικού γραφείου Betaplan, της Ηill International, η οποία διαχειρίζεται και επιβλέπει το έργο, καθώς και της βρετανικής εταιρείας Llewelyn Davies, που προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες νοσοκομειακού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, και εφόσον κυρωθεί η τροποποίηση της κύριας Σύμβασης άμεσα, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην Ελληνική Πολιτεία και κατ’ επέκταση στους Έλληνες Πολίτες τον Δεκέμβριο του 2024».

Πηγή:apela.gr