Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά έκρυβαν κρατούμενοι στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

Πάτρα: Ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά έκρυβαν κρατούμενοι στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

Ηρωίνη, κοκαϊνη, κάνναβη, αυτοσχέδια, και όχι μόνο, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα αποκάλυψαν οι νυχτερινές έρευνες στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα.

Κατά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε και αστυνομικός σκύλος, ελέγχθηκαν 30 κρατούμενοι, από τους οποίους συνελήφθησαν 7 άτομα.

Οπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας,

Από χθες (08-10-2019) το βράδυ μέχρι και σήμερα (09-10-2019) τα ξημερώματα, στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου  Πατρών, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας αστυνομική επιχείρηση.

Συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, καθώς και αστυνομικός σκύλος εντοπισμού ναρκωτικών.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση ελέγχθησαν τριάντα έγκλειστοι, από τους οποίους συνελήφθησαν επτά άτομα και πιο συγκεκριμένα έξι αλλοδαποί και ένας Ελληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και της εισαγωγής ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα και της οπλοκατοχής.

Στις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή του αστυνομικού σκύλου του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • (46,4) γραμμάρια ηρωίνης,
  • (8,2) γραμμάρια κάνναβης,
  • (1,2) γραμμάρια κοκαΐνης,
  • (11) αυτοσχέδια και μη μαχαίρια,
  • (5) κινητά τηλέφωνα

Οι στοχευμένες δράσεις στα καταστήματα κράτησης, εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα.

Πηγή: patrastimes.gr