Αρχική Eπικαιρότητα Λαμία: Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες – Ξεκίνησε η κατεδάφιση επικίνδυνων σπιτιών –...

Λαμία: Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες – Ξεκίνησε η κατεδάφιση επικίνδυνων σπιτιών – video

Από τα παλιά σπίτια της πλατείας Λαού, που φτάνουν στην Παναγία Δέσποινα και έχουν χαρακτηρισθεί ετοιμόρροπα, ξεκίνησε ο δήμος την κατεδάφιση και καθαρισμό των χώρων…

Από τα παλιά σπίτια της πλατείας Λαού, που φτάνουν στην Παναγία Δέσποινα και έχουν χαρακτηρισθεί ως «επικινδύνως ετοιμόρροπα», ξεκίνησε ο Δήμος Λαμιέων την κατεδάφιση και καθαρισμό των χώρων.

Η αρχή έγινε με τα δύο ετοιμόρροπα κτίσματα που βρίσκονται επί των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Παναγίας Δέσποινας. Στο ξεκίνημα των εργασιών κατεδάφισης βρέθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ενώ την επίβλεψη είχε ο αρμόδιος για τεχνικά θέματα Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης. Δείτε το παρακάτω βίντεο του lamiareport.gr…

Ένα από τα δύο σπίτια που κατεδαφίστηκε βρίσκεται ακριβώς από κάτω από το σπίτι της κυρά – Μαριώς, η ιστορία της οποίας είχε συγκινήσει το Δήμαρχο Λαμιέων δίνοντάς της την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσει να κάνει τη Λαμία πιο ανθρώπινη και ασφαλή πόλη.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε το 2017 στο κέντρο της Λαμίας, εντοπίστηκαν συνολικά εξήντα (60) εγκαταλελειμμένα κτίρια, στο σύνολό τους ιδιοκτησίας ιδιωτών.

Από αυτά, το 26,7% ήταν επικινδύνως ετοιμόρροπα (ένα με πρωτόκολλο κατεδάφισης), το 21,7% κοινώς ετοιμόρροπα (δηλαδή επιδέχονται αποκατάστασης), το 38,3% εμφάνιζαν σοβαρές εξωτερικές φθορές, ενώ 13,3% από αυτά ήταν ημιτελείς κατασκευές (κοινώς, γιαπιά).

Προηγούμενο άρθροΤο σχέδιο για τις νέες ταυτότητες, πότε αναμένεται η έκδοσή τους
Επόμενο άρθροΠάτρα: Σεισμός με επίκεντρο στον Πατραϊκό – ΦΩΤΟ (ΝΕΟ)