Αρχική Eπικαιρότητα ΠΟΕΔΗΝ :Να λειτουργήσει άμεσα η Καρδιοχειρουργική στο ΠΓΝΠ πριν θρηνήσουμε νέα θύματα

ΠΟΕΔΗΝ :Να λειτουργήσει άμεσα η Καρδιοχειρουργική στο ΠΓΝΠ πριν θρηνήσουμε νέα θύματα

Ανακοίνωση για τη μη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε αυτή αναφέρει:

«Απεδείχθη με τον πιο τραγικό τρόπο άλλη μια φορά οι παθογένειες του Συστήματος Υγείας, το οποίο με τις πολιτικές που ασκήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση.

Η υγεία θέλει αύξηση των δαπανών, βελτίωση των υποδομών, του εξοπλισμού και αναπλήρωση του προσωπικού που χάσαμε τα χρόνια των Μνημονίων.

Το Νοσοκομείο Πύργου και Αμαλιάδας υπολειτουργούν λόγω έλλειψης Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού. Με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Νοσοκομείου, τα προηγούμενα χρόνια άφησαν τα Νοσοκομεία χωρίς  γιατρούς και Νοσηλευτές. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας λειτουργεί χειρότερα από Κέντρο Υγείας, αφού με εντέλλεσθε της Διοίκησης οι Ιατροί μετακινήθηκαν στο Νοσοκομείο Πύργου, το οποίο γέμισε ράντζα υποστελεχωμένο και αυτό από γιατρούς και Νοσηλευτές.

Ο πληθυσμός της Δυτικής Ελλάδας και τα Νησιά του Ιονίου, δεν καλύπτονται από καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική παρ’ ότι στην περιοχή λειτουργεί Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.