Αρχική Eπικαιρότητα Επίδομα θέρμανσης: Περισσότεροι οι δικαιούχοι φέτος και με προκαταβολή

Επίδομα θέρμανσης: Περισσότεροι οι δικαιούχοι φέτος και με προκαταβολή

Διευρυμένο επίδομα θέρμανσης και με προκαταβολή, αποφάσισε η κυβέρνηση να χορηγηθεί στα νοικοκυριά για τη χειμερινή περίοδο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

Αναλυτικότερα, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

«Τα κριτήρια θα είναι διευρυμένα και η προκαταβολή θα δοθεί ανάλογα με τη ζώνη», δήλωσε ο υπουργός. Την προηγούμενη εβδομάδα προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος και επιλογή του πρωθυπουργού είναι να χρησιμοποιηθεί για το επίδομα θέρμανσης.

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέσα στο 2019 θετικά μέτρα που θα ελαφρύνουν τα νοικοκυριά, σε περίπτωση που υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια

Επιπλέον θετικά μέτρα το 2020
Αισιόδοξος για επιπλέον θετικά μέτρα είναι και για το 2020, αν υπερκαλύπτεται ο στόχος για το πλεόνασμα. Αναφέρθηκε,μάλιστα, σε συγκεκριμένα μέτρα όπως η προκαταβολή φόρου, το τέλος επιτηδεύματος και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών
Ο υπουργός επιβεβαίωσε ακόμα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι από την 1.1.2020 να τεθεί σε ισχύ η νέα ρύθμιση οφειλών σε 24 – 48 δόσεις, η οποία θα περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο και θα προβλέπει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξη σε αυτήν.