Αρχική Ν. Αχαΐας Αίγιο: «Υπερβολική η κακουργηματική δίωξη» για τον οδηγό σύμφωνα με τον Αλέξη...

Αίγιο: «Υπερβολική η κακουργηματική δίωξη» για τον οδηγό σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια

Υπερβολική χαρακτηρίζει την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα του, ο οποίος χτύπησε και εγκατέλειψε μια ηλικιωμένη και το εγγόνι της στο Αίγιο το περασμένο καλοκαίρι, ο Αλέξης Κούγιας.
Μιλώντας στο newsit.gr, o κ. Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη, δεν δικαιολογείται ούτε από τα πραγματικά περιστατικά, ούτε από τις συνθήκες του ατυχήματος. «Είναι μια υπερβολική δίωξη, η οποία δεν δικαιολογείται ούτε από τα πραγματικά περιστατικά, ούτε από τις συνθήκες του ατυχήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου.

Κατά τον Αλέξη Κούγια, το άρθρο στο οποίο βασίστηκε η δίωξη δεν αφορά τα όσα συνέβησαν στο τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια και όσα ανέφερε στο newsit.gr «το άρθρο το οποίο έχει κακουργηματική υφή είναι νέο άρθρο στον νέο ποινικό κώδικα και δεν έχει καμιά σχέση με τα πραγματικά περιστατικά».
«Προβλέπεται δε να εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις των αυτοσχεδίων αγώνων -δηλαδή κόντρες- και της εισόδου στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οι συμπεριφορές αυτές δεν υπάρχουν στο συγκεκριμένο ατύχημα» ανέφερε επίσης ο συνήγορος του 28χρονου.

Τρία κακουργήματα για τον οδηγό
Τρία βαριά κακουργήματα βαρύνουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον 28χρονο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε το απόγευμα της 25ης Αυγούστου την 67χρονη γιαγιά και το μόλις ενός έτους εγγονό της, στις Καμάρες Αχαϊας.

Το κατηγορητήριο της αντιεισαγγελέως του Ναυτοδικείου Παναγιώτας Παυλάκου για τον οδηγό του αυτοκινήτου περιλαμβάνει τα εξής κακουργήματα: Ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή. Επικίνδυνη οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ. Αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

«Με επικίνδυνους ελιγμούς, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εισερχόμενος σε αριστερή στροφή με μεγάλη ταχύτητα, εξετράπη της πορείας, προς το αντίθετο ρεύμα, οδηγώντας ανατράπηκε εκτός του οδοστρώματος, προσκρούοντας σε αυτό και βρέθηκε πάνω σε πεζούς» αναφέρει το κατηγορητήριο, σε ό,τι αφορά στις συνθήκες του συμβάντος, σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος.

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδότητες, ν’ αποφύγει» αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

Το βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει: «Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα…».

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΥπόθεση δωροδοκίας:Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Διοικητής Αλλοδαπών Δυτ. Αττικής
Επόμενο άρθροΤηλεφωνικές απάτες : Συνεχίζοντα τα κρούσματα – Προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.