Αρχική Eπικαιρότητα Κύπρος: Ξεκίνησε η δίκη της 19χρονης για τον fake βιασμό – Πάσχω...

Κύπρος: Ξεκίνησε η δίκη της 19χρονης για τον fake βιασμό – Πάσχω από μετατραυματικό στρες, λέει τώρα

Ζητά να της επιτραπεί να γυρίσει στη Βρετανία – Από την ημέρα της καταγγελίας του ομαδικού βιασμού από Ισραηλινούς βρίσκεται στην Κύπρο, αρχικά στη φυλακή και μετά ελεύθερη, αλλά με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η δίκη της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς, καταγγελία την οποία αργότερα η ίδια ανακάλεσε. Η 19χρονη κατηγορείται για δημόσια βλάβη λόγω ψευδούς κατάθεσης.

Κατά την τελευταία διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου ωστόσο, η νεαρή ανέφερε ότι δεν είπε ψέματα στις αρχές και πως της ασκήθηκε πίεση προκειμένου να αποσύρει την καταγγελία της.

Η 19χρονη αφέθηκε ελεύθερη στις 29 Αυγούστου, καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ, ενώ έπρεπε να παρουσιάζεται σε αστυνομικό σταθμό και να παραδόσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Σήμερα στο δικαστήριο και μέσω των δικηγόρων της, ισχυρίζεται πως πάσχει από μετατραυματικό στρες (PTSD) λόγω του ομαδικού βιασμού και επιμένει πως ο μόνος λόγος που ανακάλεσε την καταγγελία της ήταν η υπερβολική πίεση που της άσκησαν οι Κύπριοι αστυνομικοί.

«Υποφέρει από PTSD μετά το περιστατικό και έχουμε ψυχολόγο για αυτήν», είπε ο Μάικλ Πόλακ, επικεφαλής τμήματος του Justice Abroad (Δικαιοσύνη στο Εξωτερικό), που έχει αναλάβει να ενισχύσει την νομική της εκπροσώπηση.

«Προφανώς θέλει να πάει σπίτι. Δεν θέλει να βρίσκεται στην Κύπρο, θέλει να γυρίσει σπίτι της», λέει ο ίδιος στον βρετανικό Τύπο και αποκαλύπτει ότι η υπεράσπισή της θα ζητήσει από τους αστυνομικούς εξηγήσεις, καθώς κατά την διερεύνηση της υπόθεσης δεν έλαβαν υπόψιν τους καθόλου τα γραπτά μηνύματα που αντάλλαξαν οι 12 Ισραηλινοί, που η 19χρονη υπέδειξε ως βιαστές της.

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση σε γυναίκα από αδέσποτα
Επόμενο άρθροΤούμπαρε ΙΧ με δύο επιβαίνοντες στη μέση του δρόμου στην Κόρινθο (video)